Noví Xbox avatari vyjdú už budúci mesiac

Xbox Live Avatar Fall 2017
Noví Xbox avatari mali vyjsť ešte minulý rok ako súčasť Fall Creators Updatu, no veci jej nepriali a tak bola funkcia odložená na tento rok.

Presnejšie na apríl/duben 2018 – aspoň to tvrdia zdroje oboznámené s plánmi Microsoftu. Funckia by pritom mala byť dostupná pre testerov v Xbox Insider ešte tento mesiac. Naznačuje tomu aj nedávne zistenie, že jeden z kľúčových funkcionárov Xbox tímu, Mike Ybarra, už používa nového avatara na svojej „profilovke“.

Xbox Avatar 2.0

Avatari budú mať na obrazovke veľa priestoru

Noví avatari majú ešte viac prehĺbiť puto medzi hráčom a jeho digitálnou personou, pričom nová verzia 2.0 prináša dramaticky vylepšenú grafiku, ako aj nové možnosti ako sa prezentovať – postavičky môžu byť napríklad tehotné alebo na invalidnom vozíku. Okrem toho avatari pobežia na aktuálnej verzii Unity Enginu, ktorý je populárny hlavne u hrách – svoje využitie si však našiel aj v AR priestore, napríklad Pokémon GO.

Súčasne by mal Microsoft otvoriť brány nového Avatar Storu pre Xbox One, ktorý by sa odlišoval obsahom a vizuálnou kvalitou, v akom je obsah dostupný. Stane sa tak v máji/květnu. Takisto by s avatarmi mal byť prepojený chystaný režim Xbox Live kariéry, kde by hráči plnením rôznych míľnikov odomykali loot boxy s obsahom pre avatarov.

via The Verge

Jaromír Miko

Xboxer od roku 2008. Bavia ma hlavne open-worldové hry (odchovalo ma GTA), závodné hry a do môjho zoznamu naj musím pridať Sea of Thieves. Dôležité pre mňa je, aby hra bola kvalitná. Môj gamertag: gallardoSVK

Môže sa Vám ešte páčiť...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *