Americké námorníctvo uviedlo do služby prvú ponorku s Xbox ovládačom

US Navy Xbox 360 Controller
Práve teraz, keď vychádza Sea of Thieves, sa Xboxové ovládače skutočne dostávajú do vody. Presnejšie bola do služby uvedená ponorka USS Colorado, ktorá je ovládaná Xboxovým ovládačom.

Práve USS Colorado je prvou ponorkou amerického námorníctva, kde sa posádka stretne s familiárnym ovládaním. Armáda sa totiž v snahe o zníženie nákladov na výrobu ponoriek rozhodla, že sa fotonické stožiare, ktoré v podstate plnia úlohu periskopu, budú ovládať ovládačom z Xboxu 360. Tento krok prináša nesporné výhody.

V prvom rade to znamená drastické zníženie cien. Štandardný joystick, ktorým sa ovládali stožiare doteraz, stoja až 38 000 dolárov. Za kus, nutno podotknúť. Navyše je kvôli nim treba zaškoliť personál, čo predstavuje ďalšie náklady. Pre armádu je teda výhodnejšie nasadiť do akcie 30-dolárový ovládač, ktorý sa dá v prípade poškodenia rýchlo nahradiť iným. A veliteľstvu je jasné, že mnohí vojaci majú skúsenosť s hraním hier, takže na controller nebudú pozerať ako vyoraná myš.

US Navy Using Xbox Controllers

via USAToday

 

Jaromír Miko

Xboxer od roku 2008. Bavia ma hlavne open-worldové hry (odchovalo ma GTA), závodné hry a do môjho zoznamu naj musím pridať Sea of Thieves. Dôležité pre mňa je, aby hra bola kvalitná. Môj gamertag: gallardoSVK

Môže sa Vám ešte páčiť...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *