Black Desert Online už má orientačný dátum vydania pre Xbox One

Black Desert Online
Pearl Abyss už viacmenej potvrdil skoršie špekulácie o tom, že Black Desert Online nestihne pôvodne sľubované vydanie na Xbox na začiatku roka.

Špekulácie potvrdil samotný šéf štúdia v rozhovore pre DualShockers. Tu povedal, že vydanie hry pre Xbox One vidia na letný termín. Hrateľné demo však bolo dostupné na konferencii GDC už teraz. Stále je to však len demo a hotový produkt má ďaleko od plne hrateľného produktu.

Zaujímavé je tiež, ako Microsoft vyfúkol Sony exkluzivitu. Hra bola pôvodne oznámená pre PS4, no na minuloročnej E3 pred ňou svietilo Console Launch Exclusive na konferencii Xboxu. Šéf štúdia Pearl Abyss, Robin Jung potvrdil, že ide čisto o biznisové rozhodnutie. Nemá to teda nič spoločné s technickými rozdielmi medzi platformami, ako svoje rozhodnutie vydať hru na Xbox a až potom na PS4 obhajujú indie vývojári.

Takisto je zaujímavé prehlásenie, že MMORPG by sa mohla dostať aj na Nintendo Switch. Presnejšie, jej mobilná verzia. Podľa vývojárov môže Switch ponúknuť rovnako kvalitný zážitok, aký je v príprave pre smartfóny. Navyše by sa hra dala ovládať s Joy-Con ovládačmi. Zatiaľ je to však len v teoretickej rovine.

via DualShockers

Jaromír Miko

Xboxer od roku 2008. Bavia ma hlavne open-worldové hry (odchovalo ma GTA), závodné hry a do môjho zoznamu naj musím pridať Sea of Thieves. Dôležité pre mňa je, aby hra bola kvalitná. Môj gamertag: gallardoSVK

Môže sa Vám ešte páčiť...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *