Fortnite: Ako na crossplay medzi Xbox One, PC a mobilmi?

Fortnite Crossplay
Fortnite je ďalšou hrou, ktorá podporuje cross-platform multiplayer, no na rozdiel od Minecraftu či Rocket League nefunguje cez Xbox Live. Teda, na Xboxe áno, ale vaši parťáci nemusia využívať Xbox Live na to, aby ste mohli hrať spolu.

Je však treba mať konto na stránke Epic Games, ktoré ak ste už hrali moderný Unreal Tournament alebo Fortnite na PC, zrejme máte. A ak nie, môžete si ho vytvoriť na stránke www.epicgames.com. Následne si v nastaveniach svojho epického profilu musíte prepojiť účet s Xbox Live. Vpravo hore na stránke Epicu, po nabehnutí myšou na nick, sa vyberte tlačidlo Account a vyberte sekciu Connected Accounts. Tu si len prepojte svoj Xbox účet tlačidlom Connect.

Epic Games Launcher Crossplay

Čo ďalej? Potrebujete kamarátov. Crossplay v prípade Fortnite je navrhnutý ako sociálne riešenie, teda Duo alebo Squad. Preto si treba kamarátov pridať cez Epic Game Launcher, ktorý si môžete stiahnuť na Windows, Mac alebo iPhone (Neskôr aj na Android). Akonáhle ju budete mať, zapnite ju, prihláste sa a pridajte si svojich Fortnite kamarátov do friendlistu. Alebo nechajte ich, aby si oni pridali vás. Teraz už len stačí, aby ste si cez launcher vytvorili party (Join Party / Invite to Party) so svojimi kamarátmi. Party sa ihneď prejaví vo Fortnite na Xboxe, kde už teraz zobrazuje vašich kamarátov aj so symbolom platformy, na ktorej hrajú.

A čo sa už samotného telefonovania týka, môžete použiť Messenger, Skype, Discord alebo Xbox Live Party, ktorá je dostupná aj na mobiloch a PC vďaka aplikácii Xbox.

Fortnite Cross-Play Lobby

Jaromír Miko

Xboxer od roku 2008. Bavia ma hlavne open-worldové hry (odchovalo ma GTA), závodné hry a do môjho zoznamu naj musím pridať Sea of Thieves. Dôležité pre mňa je, aby hra bola kvalitná. Môj gamertag: gallardoSVK

Môže sa Vám ešte páčiť...

6 komentárov

  1. Tomas píše:

    Nice multipleyer game

  2. Adrian píše:

    Aká je dobrá

  3. marta píše:

    ninjajesuper
    jenajlepsi

  4. Poformil píše:

    toto je super

  1. 10. augusta 2018

    […] ODPORÚČAME: Fortnite: Ako na crossplay medzi Xbox One, PC a mobilmi? […]

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *