Tlačová správa: Herný festival UniCon 2018 prinesie zaujímavý program

UniCup 2018

Tlačová správa:

TRNAVA. Aj tento rok sa Malý Rím stane na jeden víkend centrom herného priemyslu.

Fanúšikovia všetkých druhov hier si v apríli užijú víkend plný zábavy. Počas troch dní, 13. – 15. apríla, sa priestory bývalej základnej školy v Jame premenia na zónu fantázie a oddychu, ale aj nových poznatkov a skúseností.

Festival otvorí svoje brány v piatok, počas ktorého bude prebiehať vedecko-odborná konferencia a zároveň budú v priestore pribúdať jednotlivé atrakcie. Večer bude nasledovať oficiálne otvorenie festivalu, ktorý odštartuje Peter Konečný prehliadkou najlepších herných a technologických reklám.

Náhľad do aktuálnych trendov

Od sobotného rána budú môcť návštevníci ochutnať pestrý mix toho, čo aktuálne ponúka herný svet. K dispozícii bude všeličo od úplnej klasiky až po najnovšie technologické vychytávky. Pokiaľ ide o novinky, okrem zaujímavého obsahu pre virtuálnu realitu Rift, Vive a Playstation VR tento rok festival ponúkne aj výnimočný zážitok vo forme unikátneho Cyberith Virtualizeru. Výnimočný bude nielen tým, že sa tento rakúsky skvost v tejto verzii bežne nevozí na akcie, ale aj tým, že k nám prídu hneď dva, a tak budú mať návštevníci možnosť vyskúšať aj realistický multiplayer.

Interaktívne múzeum

Okrem najnovšej hernej techniky si prídu na svoje aj pamätníci a milovníci retra, ktorým bude k dispozícii samostatný priestor poskytujúci “hmatateľný” prehľad herných dejín. Vďaka klenotom zo zbierky českej Retroherny, Slovenského múzea dizajnu, ale aj pomaly rastúceho depozitu budúceho trnavského Múzea hernej histórie bude tento rok k dispozícii zatiaľ najkompletnejší prehľad herných zariadení.

Čas na offline

Samostatnou kapitolou bude druhé poschodie, ktoré tento rok prinesie výsostne nedigitálne kratochvíle. Pozostávať bude z hrateľnej zbierky stolných a kartových hier dvoch najväčších trnavských “offline” herní, ktoré sa po rokoch stretnú v jednom priestore. Viac ako dve desiatky herných stolov ponúkajúcich možnosť spoznať a hrať niektorú z vyše 100 hier aj tento rok doplní pestrá prehliadka LARPov. Tá pod názvom LARPion prinesie možnosť nahliadnuť do alternatívnych realít z minulosti aj budúcnosti.

Turnaje v hrách i poučné diskusie

Okrem tematických sekcií predstaví festival tento rok výraznú zmenu v podobe zmeny systému turnajov. Masové hranie na prinesených počítačoch nahradila séria menších podujatí predchádzajúca festivalu. Na podujatí budú prebiehať iba finálové zápasy a miniturnaje vo vybraných hrách pre záujemcov, ktorí radi zápolia.

Turnaje na pódiu budú striedať panelové diskusie so zaujímavými hosťami. Reč príde napríklad na aktuálne dianie v elektronickom športe, úroveň a možnosti hernej žurnalistiky, ale porozprávame sa aj o tom, aké hry hrajú známe osobnosti, aké je to byť rodičom youtubera, alebo aké ďalšie kariérne a študijné možnosti dnes majú ľudia so záujmom o hry.

Každý môže vyhrať

Ďalšou výraznou zmenou oproti minulému roku, bude motivácia hráčov, ktorí budú tento rok spoločne s návštevníkmi bojovať o UniCoiny. Tie budú slúžiť ako platidlo vo veľkej záverečnej dražbe cien pod licitátorským kladivkom Andreja Bičana, v ktorej bude môcť každý zabojovať o cenu na základe svojho vkusu a úspešnosti. Coiny bude možné okrem finálových umiestnení v turnajoch získať účasťou v rôznych aktivitách, súťažných kvízoch a plnením úloh priamo na mieste.

Chýbať nebude ani jedlo a pitie, postarané bude aj o cezpoľných návštevníkov, ktorým bude možné prenocovať priamo v priestoroch školy (návštevníci do 12 rokov len v sprievode rodiča, do 18 rokov len s písomným súhlasom a kontaktom na rodiča).

Festival už po tretíkrát organizujú študenti a pedagógovia Fakulty masmediálnej komunikácie UCM v Trnave ako projekt na podporu rozvoja nového študijného programu Teória digitálnych hier.

KEDY? 13. apríl od 14:00 – 21:00, 14. – 15. apríl od 9:00 – 21:00

KDE? FMK UCM V Jame (bývalá ZŠ v JAME 3)

Všetky informácie o cenách a programe nájdete tu: https://www.facebook.com/events/293261317871204/

www.unicon.lol

 

Jaromír Miko

Xboxer od roku 2008. Bavia ma hlavne open-worldové hry (odchovalo ma GTA), závodné hry a do môjho zoznamu naj musím pridať Sea of Thieves. Dôležité pre mňa je, aby hra bola kvalitná. Môj gamertag: gallardoSVK

Môže sa Vám ešte páčiť...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *