Rainbow Six Siege plánuje bojovať proti škodcom

Rainbow Six Siege Banhammer
Tak ako mnohé hry, aj Rainbow Six Siege sa musí vysporiadať s podvodníkmi a škodcami, ktorí kazia zážitok iným hráčom. Pri PUBG na Xboxe to sú napríklad hráči, ktorí použijú doplnky na to, aby hru mohli hrať s klávesnicou a myšou.

Pri Rainbow Six Siege sa však hráči často sťažujú, že čelia trollovaniu a urážkam zo strany ostatných hráčov. Ubisoft tak prehlásol, že plánuje počas tretieho roka funkčnosti hry zaviesť niekoľko noviniek, ktoré majú znížiť toxicitu. Jednou z noviniek budú bany za rasistické a homofóbne narážky. Tie vstúpili do platnosti dnes a v závislosti od stupňovania budú hráči potrestaní banmi na nasledujúce obdobie:

  • 2 dni
  • 7 dní
  • 15 dní
  • Permanentne – môže byť udelený bez predošlého upozornenia pri závažnom porušení pravidiel

V druhej sezóne pribudnú permanentné bany za úmyselný team killing. Niektorí hráči takto buď trollujú alebo si vybíjajú komplexy na ostatných hráčoch. Je jasné, že to nepatrí k hre a preto bude Ubisoft bojovať proti takýmto hráčom. Hráči totiž našli spôsob, ako obísť súčasné zabezpečenie hry a preto sa rozhodnú spraviť drastickú zmenu bez priblíženia detailov. Úmyselné zabíjanie svojich parťákov sa však bude trestať trvalým vylúčením z hry.

V tretej sezóne sa chystajú zmeny v chate. Zahŕňajú možnosť stlmiť textový chat, ako aj filtrovanie vulgarizmov. Pôjde o automatizovaný systém, ktorý nahradí vulgarizmy a upozorní hráča na to, že Ubisoft môže vyvodiť dôsledky. Hra bude zároveň na toto chovanie upozorňovať vývojárov a dedikovaný tím bude monitorovať hráčov, ktorí majú pravidelne cenzúrované texty. Ak ide o tú možnosť stlmiť textový chat pre niektoréh hráča, dá sa tak učiniť u jednotlivých hráčov, nie u chatu ako takého.

Jaromír Miko

Xboxer od roku 2008. Bavia ma hlavne open-worldové hry (odchovalo ma GTA), závodné hry a do môjho zoznamu naj musím pridať Sea of Thieves. Dôležité pre mňa je, aby hra bola kvalitná. Môj gamertag: gallardoSVK

Môže sa Vám ešte páčiť...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *