Insomniac Games hovoria o Sunset Overdrive

Sunset Overdrive
Sunset Overdrive sa radí medzi najlepšie Xbox One exkluzivity a hoci má dnes štúdio plné ruky práce so Spider-manom pre PS4, štúdio by sa v budúcnosti rado vrátilo aj k tejto značke.

Vyplýva to z AMA diskusie na fóre ResetEra, kde na otázky komunity odpovedal komunitný manažér štúdia, James Stevenson. Vraví, že štúdio by veľmi rado pracovalo na novej časti. Dokonca má hromadu nápadov, ktoré by vedela do hry vložiť. No dnes sa to nedá. Štúdio má plné ruky práce s vývojom hry Spider-Man exkluzívne pre PS4, ktorý vychádza v septembri/září 2018.

Navyše je tu ešte jeden problém – štúdio už dávnejšie povedalo, že hra zatiaľ nemá vydavateľa. Práva na značku vlastní samotné štúdio, nie Microsoft. Preto je možné, že ak nezasiahne Microsoft, ktorý v tom čase štúdio nekontaktoval, o titul by mohli prejaviť záujem iní vydavatelia. Sunset Overdrive 2 by tak mohla byť multi-platformová hra, alebo v horšom prípade by išlo o exkluzivitu pre PS4. V menej horšom prípade len o časovú. Insomniac Games ale dodávajú, že spoluprácu s Microsoftom si užili rovnako, ako si ju užívajú so Sony.

Stevensom sa vyjadril aj k prípadnej podpore Xbox One X v pôvodnej hre. Teoreticky sa jej môžeme dočkať. Prakticky, nie je to isté. Sunset Overdrive sa začalo vyvíjať v roku 2010 a vyšlo v roku 2014, pričom odvtedy sa engine, na ktorom hra beží, výrazne vyvinul. Štúdio by tak muselo kvôli podpore novej konzoly znovu otvoriť projekt, muselo by ho nanovo importovať do enginu a poskladať ho do celku, muselo by hru znovu precízne testovať a zabezpečiť ďalšie kroky, ktoré sú typické pre vývoj hry. Štúdio však nemá toľko ľudských zdrojov, aby mohlo na projekte pracovať súbežne pri Spider-Manovi a preto dnes štúdio nepočíta s upgradom.

Jaromír Miko

Xboxer od roku 2008. Bavia ma hlavne open-worldové hry (odchovalo ma GTA), závodné hry a do môjho zoznamu naj musím pridať Sea of Thieves. Dôležité pre mňa je, aby hra bola kvalitná. Môj gamertag: gallardoSVK

Môže sa Vám ešte páčiť...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *