Pohľad na DayZ na Xbox One X

DayZ
Bohemia Interactive začína pomaly ale isto prezentovať DayZ na Xbox One a zatiaľ čo hra má ďaleko od vydania, teraz už aspoň máme možnosť vidieť, ako funguje táto odnož Army 2 na zariadení s obmedzenými možnosťami ovládania.

Ako môžeme vidieť v prvých gameplay videách na internete, hra sa snaží byť totožná s PC verziou, no samozrejme bolo zmenené ovládanie tak, že mnohé akcie sa vykonávajú tlačidlom (X), skoro ako v inom fenoméne – PUBG. Na gameplayi vidíme aj to, že hra dosahuje vo svojom maxime 30fps, pocitovo však vyzerá, že beží ešte sekavejšie.

Na druhú stranu, je radosť vidieť, že nám vývojári nemažú med okolo úst a po sľube 60fps na Xbox One X nás nehodia pod ľadovú sprchu v podobe reality, že hra bežala po vydaní len pri ~20fps. Situácia sa však už našťastie zmenila a hra teraz beží o niečo lepšie, boli v nej prerobené rôzne prvky, pribudol zobrazovať počtu ľudí v lietadle a zmenou prechádza aj inventár. A keď už spomínam inventár, tak v gameplayoch máme možnosť vidieť aj ten, pričom vyzerá byť veľmi prakticky navrhnutý.

Vydanie DayZ na Xbox One je naplánované na tento rok.

Jaromír Miko

Xboxer od roku 2008. Bavia ma hlavne open-worldové hry (odchovalo ma GTA), závodné hry a do môjho zoznamu naj musím pridať Sea of Thieves. Dôležité pre mňa je, aby hra bola kvalitná. Môj gamertag: gallardoSVK

Môže sa Vám ešte páčiť...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *