Je náročné docieliť, aby Below dosiahlo 4K 60fps

Below
Nezávislé štúdio Capybara Games má momentálne plné ruky práce s vývojom exkluzivity Below, ktorá bude po novom optimalizovaná aj pre Windows 10 a Xbox One X. Na ňom hra navyše pobeží v 4K 60fps.

To sa viacmenej dalo čakať, keďže ide o titul s kamerou z pohľadu z vrchu. Je však prekvapením, že dosiahnuť takúto kvalitu je pre vývojárov pomerne náročná úloha. Spoluzakladateľ a prezident štúdia Nathan Vella to povedal v rozhovore pre Eurogamer, kde povedal, že za 4K 60fps zážitkom je toho viac, než len zvýšená plynulosť obrazu a 8 miliónov pixelov.

„Ako blízko k postave máme dať kameru? Chceme vidieť jej ušné chlpy z pohľadu tretej osoby, alebo chceme vidieť škrabance na zbraniach, ak je to FPS. My ideme opačným smerom a ľudia si častokrát myslia, že to je jednoduchšie. Jasné, že spravia 4K 60fps, je to ľahké! No robíme toho toľko, aby nám to fungovalo, že je to pre nás technicky extrémne náročné,“ povedal šéf štúdia.

Súvisí to tiež s faktom, že pôvodne sa vývojári snažili hru vyvinúť len pri 1080p 30fps na klasickom Xbox One, ale teraz, keď je na mieste Xbox One X a vývojári chcú ponúknuť rovnako kvalitný zážitok na oboch zariadeniach, musia optimalizovať hru pre 1080p 60fps.

via Eurogamer

Jaromír Miko

Xboxer od roku 2008. Bavia ma hlavne open-worldové hry (odchovalo ma GTA), závodné hry a do môjho zoznamu naj musím pridať Sea of Thieves. Dôležité pre mňa je, aby hra bola kvalitná. Môj gamertag: gallardoSVK

Môže sa Vám ešte páčiť...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *