Microsoft už začína hľadať inžinierov, ktorí vyvinú nový Xbox

Xbox One Logo
Microsoft začal vývoj Xboxu One už krátko po vydaní Xboxu 360. To isté platí aj o Xbox One X – jeho púť začala len krátko po uvedení pôvodného One na trh. A to isté platí aj o nástupcovi One X, na ktorom začína Microsoft pracovať.

Nasvedčuje tomu pracovná ponuka hardvérového tímu Xbox, ktorá hľadá experta na DRAM pamäte pre súčasné a budúce projekty. Spoločnosť očakáva, že vrchný elektrický inžinier bude solídne rozumieť princípom jadrového inžinierstva (pozn. bavíme sa o počítačových jadrách). Zároveň musí hlboko rozumieť súčasným technológiám DDR3 a GDDR5. Zaujímavá je poznámka, že kandidát bude tiež pracovať na aktuálnych a budúcich dizajnových projektoch Xboxu, ktoré zahŕňajú nielen riešenia DDR3 a GDDR5, ale aj GDDR6 a novšie.

Znamená to teda, že nová konzola, v závislosti od toho, kedy bude uvedená na trh, by mohla disponovať GDDR6 pamäťou, vďaka čomu by mala výkonnostne navrch oproti dnešnej GDDR5 technológii, ktorú využíva Xbox One X. Takisto je možné, že tak, ako je Xbox One X prvou konzolou s parným chladením, budúci Xbox by mohol inovovať na poli úložiska a priniesť SSD.

Vychádza to z ďalšej pracovnej ponuky, v rámci ktorej Microsoft hľadá úložiskového architekta Xboxu. Tento človek povedie úložné riešenia pre hardvérový tím Xboxu. Spoločnosť spomína, že vhodné riešenia zahŕňajú HDD, SSD aj Flash pamäte. Kandidát by sa – opäť – podieľal na súčasných aj budúcich projektoch. Zároveň však musí brať na vedomie aspekty ako je spoľahlivosť, kapacita, výkon a cena.

Xbox Next

via WCCFTech

Jaromír Miko

Xboxer od roku 2008. Bavia ma hlavne open-worldové hry (odchovalo ma GTA), závodné hry a do môjho zoznamu naj musím pridať Sea of Thieves. Dôležité pre mňa je, aby hra bola kvalitná. Môj gamertag: gallardoSVK

Môže sa Vám ešte páčiť...

2 komentáre

  1. Rado píše:

    tak hlavne, aby mali pri vydaní dobrú ponuku hier, hw bude jak v tej dobe ako 500e komponenty.

  2. StriderCZ píše:

    Pomaličku, polehoučku si odkládám penízky na nový hardware…. ono se to pak docela hodí.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *