Call of Duty: Black Ops 4 malo prepísať históriu série

Call of Duty Black Ops 4
Nemusíte sledovať youtuberov, no keď sledujete herné leaky, zrejme vám neuniklo meno Matt Harris. Britský youtuber je totiž veľmi dobre informovaný a veľakrát vypúšťa na internet overené, ale doposiaľ neohlásené správy. Neušli mu ani novinky okolo Call of Duty: Black Ops 4.

Štvrtý Black Ops v uplynulých dňoch rozprúdil vášnivé diskusie po tom, ako vyšlo najavo, že nebude mať príbehovú kampaň. Pretože vraj štúdio nestíha, hra by mala ponúknuť aspoň alternatívu v podobe battle royale módu, čo bol kameň úrazu – veľa hráčov totiž kritizovalo tento krok nie ako snahu inovovať, ale priživiť sa na úspechu PUBG a Fortnite. K téme má čo povedať aj Harris.

Na Twitteri totiž zverejnil obsiahly text, ktorý vysvetľuje dôvody, prečo bude Black Ops 4 iné. Nutno však podotknúť, že sa až do oficiálneho odhalenia hry, 17. mája/května, jedná o nepotvrdené informácie. Príbehová kampaň mala silný Orwellovský nádych a pohrávala sa s myšlienkou, že históriu píšu víťazi. V tomto prípade to bola organizácia Clandestine, ktorá vymývala mozgy prostredníctvom simulácie vo virtuálnej realite, ktorá mala vojakov posielať späť až do čias Black Ops 1. Simulácia prezentovala inú minulosť – takú, akú si predstavovalo Clandestine – vďaka čomu ľudia úplne zabudli na skutočnú minulosť.

Existoval však jeden človek, ktorý odmietal uveriť simulácii. To na ňu malo fatálne následky. Rozbilo ju to a v určitých pasážach došlo k zmiešaniu časových línií tak, že na scéne boli veci zo všetkých troch Black Ops hier. Eventuálne to malo prebudiť ďalších a skupina povstalcov oslobodených z programu malo zastaviť brainwashing Clandestinu. Keď tak nad tým premýšľame, už nám aj celkom dáva zmysel, prečo Activision ako slogan pre Black Ops 4 použil slogan „Zabudnite, čo ste vedeli“.

Keď Treyarch prezentoval tento nápad Activisionu, vydavateľ bol za. Ako však čas plynul, nastali problémy. Activisionu sa začal báť, že by hráči odmietli prijať ďalšiu futuristickú hru a už vôbec ju neprijmú, ak sa v nej má cestovať v čase. Projekt sa tiež stal príliš veľký na to, aby ho Treyarch stihol dokončiť včas. K tomu pripomínal zrušený projekt Solaris. Malo ísť o jeden z návrhov Black Ops 3. Mal sa odohrávať vo veľmi ďalekej budúcnosti, kedy ľudia žijú v symbióze s technológiami.

Na Zem však udrel silný výron koronálnej hmoty Slnka, ktorý zničil elektroniku a ľudstvo sa vrátilo do nového stredoveku. Z miest sa stali nové kráľovstvá s vlastnými panovníkmi. Väčšina sveta žila v mieri vďaka celoplošnému zákazu zbraní. Čierny trh s nimi však aj naďalej fungoval a práve tu došlo k problému, ktorému padol za obeť panovník istého mesta. Do konfliktu bol zapojený aj hráč, ktorého DNI čip na krku nebol kompletne uškvarený a snažil sa pripojiť k už neexistujúcej sieti. Hráč sa tak občas vrátil do minulosti.

Black Ops 3

Bude Black Ops 4 podobné svojmu predchodcovi, respektíve jeho old-gen verzii?

Activision však nemohol spraviť hru, ktorá by obsahovala len štandardný multiplayer a režim Zombies. Práve tu teda prišiel vhod rozrobený projekt Call of Duty Online od Raven Software. Vydavateľ chcel totiž už dlho priniesť taký zážitok, ktorý by fungoval aj naďalej bez toho, aby Activision musel prestať vyvíjať nové diely. V čase, kedy je fenoménom Battle Royale, sú dvere tomuto projektu otvorené. A výsledkom je, že hráči získajú prístup k CoD Online po boku Black Ops 4, avšak pôjde o samostatný titul. Titul bude rozširovaný s každým novým vydaným DLC alebo hrou. Podmienkou však bude vlastniť tento obsah, čím sa zároveň sprístupní do CoD Online.

Zmenou si prejde aj režim Zombies. V ňom môžu hráči očakávať aspoň dve mapy, ktoré budú ambicióznejšie, než všetky doterajšie. Mob of the Dead sa bude hrať z pohľadu tímu Tranzit a začína presne tam, kde končí komiks. Tím sa prebúdza na Alcatraze a musí sa prebojovať na slobodu. Tím tu však nemal nikdy byť! Je len súčasťou Montyho Perfektného univerza a odohráva sa pred Revelations. Má to byť premostenie dvoch svetov, kde však dôjde k narušeniu krivky časopriestoru a tak dochádza k deštrukcii sveta, počas čoho vychádzajú nemŕtvi zo svetov, o ktorých sa už dávno myslelo, že sú zničené. Ďalšia mapa sa má odohrávať v 40. rokoch v Londýne.

Multiplayer si prechádza ťažkým obdobím. Vývojári sa snažia inovovať, avšak s nedávnym konceptom testeri neboli vôbec spokojní. MP má pritom veľmi ďaleko od tradičného Call of Duty multiplayeru a pripomína skôr veci na spôsob Overwatch alebo Lawbreakers. Vývojári sa preto plánujú vrátiť k multiplayeru, aký bol typický pre Black Ops 3.

via Twitter

Jaromír Miko

Xboxer od roku 2008. Bavia ma hlavne open-worldové hry (odchovalo ma GTA), závodné hry a do môjho zoznamu naj musím pridať Sea of Thieves. Dôležité pre mňa je, aby hra bola kvalitná. Môj gamertag: gallardoSVK

Môže sa Vám ešte páčiť...

Jeden komentár

  1. 20. mája 2018

    […] ODPORÚČAME: Call of Duty: Black Ops 4 malo prepísať históriu série […]

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *