Square Enix reštartovalo vývoj Final Fantasy VII Remake

Final Fantasy VII Remake
Sú to už tri roky, čo Square Enix ohlásilo vývoj Final Fantasy VII Remake pre konzoly. Vyzerá to však, že premiéra hry sa na PS4 nebude konať.

3D Artist Dan Cukasa totiž prehlásil, že Square Enix kompletne reštartovalo vývoj projektu. Projekt malo na starosti externé štúdio CyberConnect2. Vydavateľ však s hrou nebol vôbec spokojný a údajne bol projekt natoľko zlý, že Square si zobralo projekt do svojich rúk, ukončilo spoluprácu so štúdiom a všetku ich doterajšiu prácu zahodilo. Na projekte sa tak začína pracovať od úplného začiatku, pričom to, čo sme mohli doposiaľ vidieť, je navždy minulosťou.

K reštartu projektu došlo ešte minulý rok, kedy sa začala hra vyvíjať nanovo vovnútri Square Enix. Režisérom bude naďalej Tecuja Nomura, ale ten má momentálne inú prioritu. Pracuje totiž na Kingdom Hearts III, ktoré by malo vyjsť ešte tento rok na Xbox One, takže nestíha dohliadať na dva projekty. Final Fantasy tak venuje omnoho menej pozornosti a očakáva sa, že naplno sa mu začne venovať až po vydaní Kingdom Hearts.

Vzhľadom k veľkoleposti projektu a skutočnosti, že Final Fantasy VII je jednou z najväčších, ak nie najväčšou FF hrou v histórii, sa môžeme právom domnievať, že remake je ešte na míle vzdialený. A možno z neho nakoniec ani nebude remake, ale úplne nová hra. Nebolo by to totiž prvýkrát. Veď aj Final Fantasy XV bolo ohlásené 10 rokov pred vydaním ako Final Fantasy XIII Versus.

via GameSite

Jaromír Miko

Xboxer od roku 2008. Bavia ma hlavne open-worldové hry (odchovalo ma GTA), závodné hry a do môjho zoznamu naj musím pridať Sea of Thieves. Dôležité pre mňa je, aby hra bola kvalitná. Môj gamertag: gallardoSVK

Môže sa Vám ešte páčiť...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *