CliffyB zatvára štúdio, ktoré prinieslo LawBreakers a Radical Heights

CliffyB Radical Heights
Otec série Gears of War, Cliff Blezsinski, to má naozaj ťažké. Včera večer totiž oznámil koniec jeho samostatného štúdia Boss Key Productions, ktoré pracovalo najprv na hre LawBreakers a neskôr na battle royale titule Radical Heights, ktorý chcel priniesť na Xbox.

V oboch prípadoch sa, nanešťastie pre CliffyhoB, jednalo o hry, ktoré prišli s krížkom po funuse. Prvý titul z dielne štúdia boli neslávni LawBreakers, ktorí mali črty Overwatchu, ale prišli v dobe, kedy tento segment jednoznačne ovládol Blizzard a svet sa začal pomaly sústrediť na battle royale. Trvalo niekoľko mesiacov, než si konečne štúdio uvedomilo, že hru, ktorá mala pri minime len 10 aktívnych hráčov, bolo lepšie včas pretransformovať na free-2-play. Štúdio však tento krok odmietlo urobiť, čo odôvodnilo tým, že vývojári majú rodiny, ktoré musia živiť a že z F2P modelu by to nedokázali.

Iba pred pár týždňami štúdio oznámilo koniec vývoja tejto hry a krátko po ňom ohlásilo novú hru, Radical Heights. Tentoraz sa jednalo o battle royale titul, ktorý na rozdiel od LawBreakers mohol byť vydaný aj pre Xbox One, voči čomu boli Microsoft aj CliffyB naklonení. Opäť sa ale udialo to, že titul prišiel neskoro, v dobe, kedy už je jednoznačne rozhodnuté o tom, že battle royale žáner patrí Fortnitu a PUBG. CliffyB tiež na záver doplnil, že servery Radical Heights na Steame budú fungovať ešte po určitú dobu.

 

Jaromír Miko

Xboxer od roku 2008. Bavia ma hlavne open-worldové hry (odchovalo ma GTA), závodné hry a do môjho zoznamu naj musím pridať Sea of Thieves. Dôležité pre mňa je, aby hra bola kvalitná. Môj gamertag: gallardoSVK

Môže sa Vám ešte páčiť...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *