EA oslavovala narodeniny FIFA Ultimate Team, porušila pritom zákon

FIFA 18 World Cup Edition Icon
Holanďania sa pustili do otvorenej vojny s EA ohľadom loot boxov v jej hrách. Po tom, čo už skôr tamojšie úrady kritizovali EA a ďalších vývojárov za to, že loot boxy svojim konceptom odpovedajú hazardu mierenému na maloletých, si EA vzala na paškál aj tamojšia Rada pre reklamu.

EA sa podľa nich dopustila prečinu klamlivej reklamy pri propagácii narodenín FIFA 18 FUT režimu. Vydavateľ tvrdil, že hráči majú teraz možnosť oslavovať 9. narodeniny režimu FUT s rôznymi eventmi vrátane špeciálnych SSU úloh, týždenných cieľov a novej ponuke FUT kartičiek, ktoré budú dostupné od 16. marca/března. Reklama súčasne prezentovala 23 hráčov s vysokým hodnotením, ktorí mali byť súčasťou narodeninových FUT balíčkov.

Reklama zaujala aj istého holandského študenta práva, ktorého reklama zaujala a preto sa rozhodol minúť 20€ na FIFA Points, ktoré chcel použiť následne na nákup kartičiek. Keď však peniaze minul, zistil, že nezískal ani jednoho z 23 hráčov, ktorí boli prezentovaní v reklame. Oných 23 hráčov, ktorých je za obvyklých podmienok takmer nemožné získať, bolo jednoducho pridaných do databázy FUT, ktorá obsahuje už teraz viac ako 1000 kartičiek.

Študent práva tak obvinil EA z klamlivej reklamy a následne posunul prípad holandskej Rade pre reklamu. Zároveň prehlásil, že FIFA 18 by mala byť označená ako nelegálna, nakoľko obsahuje prvky gamblingu, na ktoré naletel aj samotný študent. EA sa voči sťažnosti bránila tým, že reklama nehovorí, že hráč s istotou získa niektorú z oných 23 vzácnych kariet. Problém je, že reklama nehovorí nič a priemerný hráč to nemá ako vedieť. EA je však toho názoru, že priemerný hráč FIFA 18 by malo byť jasné, že sľubovaní hráči budú vybraní z databázy FUT. Holandská komisia ale dala za pravdu študentovi. Odôvodnila to tým, že reklama je klamlivá a chýbajú v nej základné informácie. K tomu sa EA zatiaľ nevyjadrila.

FIFA 18 FUT Birthday

via Tweakers.net

Jaromír Miko

Xboxer od roku 2008. Bavia ma hlavne open-worldové hry (odchovalo ma GTA), závodné hry a do môjho zoznamu naj musím pridať Sea of Thieves. Dôležité pre mňa je, aby hra bola kvalitná. Môj gamertag: gallardoSVK

Môže sa Vám ešte páčiť...

2 komentáre

  1. StriderCZ píše:

    20€ utratit a dostat ho*no….to nase*e. Na tomhle se ukazuje zrůdnost Lootboxů v plné nahotě

  1. 1. júla 2018

    […] ODPORÚČAME: EA oslavovala narodeniny FIFA Ultimate Team, porušila pritom zákon […]

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *