Austrália zakázala We Happy Few a hra bola stiahnutá z Xbox Store

We Happy Few
Hra pôvodne ohlásená ako Xbox exkluzivita, We Happy Few, po rokoch vývoja konečne vychádza na platformy. Ale vychádza? Austrália totiž hre udelila zákaz a odmietla jej udeliť rating.

Dôvodov je hneď niekoľko. V prvom rade hra obsahuje priveľa explicitného obsahu. V tomto prípade to znamená, že hra zobrazuje sex, stvárňuje závislosť na drogách, kriminalitu, krutosť, násilie a odporné fenomény do takej miery, že potláčajú štandardy morálky do takej miery, že nie sú akceptovateľné ani dospelými osobami. Práve toto je dôvod, prečo sa Austrália rozhodla neudeliť hre rating a teda zakázať jej vstup na trh. Tomuto rozhodnutiu sa museli vývojári a vydavateľ Gearbox prispôsobiť.

Hra sa tým pádom prestala predávať v Xbox Store. Kým dovedna bola dostupná za cenu približne 60€, teraz miesto možnosti kúpy svieti nápis Už čoskoro. Ďalší vývoj okolo hry, ktorá prezentuje svet závislý na droge Joy, nie je v tejto chvíli známy. Budeme ho však sledovať.

via Press-Start.com.au

 

Jaromír Miko

Xboxer od roku 2008. Bavia ma hlavne open-worldové hry (odchovalo ma GTA), závodné hry a do môjho zoznamu naj musím pridať Sea of Thieves. Dôležité pre mňa je, aby hra bola kvalitná. Môj gamertag: gallardoSVK

Môže sa Vám ešte páčiť...

Jeden komentár

  1. Rado píše:

    trapas. to možu zakázať rovno aj farcry 5 a ďalšich 200 hier. A čo nový jurský park, ten nezakážu, keď dinosaurus zožerie ľudí?

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *