Blizzard by privítal cross-platform multiplayer v Overwatch

Overwatch
Overwatch oslavuje 2 roky a keby bol svet ideálny, mohli by sme ho hrať medzi Xbox One, PC aj PS4. Myslí si to líder vývojárskeho tímu Jeff Kaplan, ktorý sa o cross-platform multiplayeri vyjadril v podobnom zmysle ako Epic Games v súvislosti s Fortnite.

Dokonca aj sám Kaplan sa odvoláva na úspechy Fortnite a PUBG. V rozhovore pre games™ magazine vraví, že tieto hry mali obrovský vplyv na cross-platform zážitok, ktorý sa rozlieha naprieč PC, konzolami a mobilmi. Cross-platformový zážitok, najmä v sociálnych hrách alebo hrách s pravidelnou progresiou, je podľa neho veľmi vzrušujúci. Sám dokonca dúfa, že sa všetky platformy otvoria tomuto konceptu a umožnia hráčom hrať sa viac. Technológia, ako aj túžba rozbehnúť crossplay (zvlášť medzi Xbox One a PS4) tu existuje a zatiaľ čo Microsoft aj Nintendo sú voči spolupráci otvorení, Sony je proti.

Jeff Kaplan, podobne ako Tim Sweeney, verí, že sprístupniť cross-play medzi platformami by bolo iba prospešné, keďže by to zblížilo hráčov zo všetkých platforiem a mohli by tak vznikať nové partie, ktoré by neboli závislé na konkrétnej platforme. Blizzard ale neskôr klarifikoval, že Kaplanov výrok ešte neznamená otvorenie crossplayu v Overwatch medzi PC, Xbox a PS4. Vydavateľ je názoru, že by hráči na PC boli vo veľkej výhode oproti konzolistom. Blizzard je však naďalej otvorený možnosti crossplay multiplayeru medzi Xboxom a PS4.

via WCCFTech

Jaromír Miko

Xboxer od roku 2008. Bavia ma hlavne open-worldové hry (odchovalo ma GTA), závodné hry a do môjho zoznamu naj musím pridať Sea of Thieves. Dôležité pre mňa je, aby hra bola kvalitná. Môj gamertag: gallardoSVK

Môže sa Vám ešte páčiť...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *