Twitter ukončil podporu aplikácie pre Xbox One

Twitter
Len pár týždňov po tom, čo Twitter oznámil koniec svojej oficiálnej aplikácie pre Mac, oznámil podobnú správu aj o svojej Xboxovej aplikácii. Twitter pre Xbox One končí.

Aplikácia vyšla na Xbox One na jeseň/podzim 2016, odkedy slúžila na čistý konzum obsahu. Užívatelia mohli sledovať živé video alebo držať krok s populárnymi tweetmi, ale to bolo všetko. Sami nemohli pridávať žiaden obsah. Možnosť nahrávania screenshotov a videí bola zahrnutá už priamo do systému konzoly. Nahrávať obsah je možné naďalej a to cez možnosť Share, kde je Twitter dostupný spolu s OneDrive a verejnou nástenkou Xbox Live.

Twitter s obmedzenou funkcionalitou získal od užívateľov hodnotenie len 1,6 z 5, čo môže byť tiež jedným z dôvodov pre náhly koniec. Skutočným dôvodom však môže byť nastupujúca legislatíva GDPR, kvôli ktorej by musel Twitter upraviť aplikáciu a to sa, vzhľadom k nízkej popularite, nevyplatilo. Podobný osud stretol aj aplikáciu pre Android TV a streamovacie boxy Roku. Spoločnosť naďalej odporúča užívateľom, aby v prípade záujmu používali službu cez internetový prehliadač alebo mobilné aplikácie.

via TechCrunch

Jaromír Miko

Xboxer od roku 2008. Bavia ma hlavne open-worldové hry (odchovalo ma GTA), závodné hry a do môjho zoznamu naj musím pridať Sea of Thieves. Dôležité pre mňa je, aby hra bola kvalitná. Môj gamertag: gallardoSVK

Môže sa Vám ešte páčiť...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *