Remake Resident Evil 2 pobeží na engine RE7 a dosiahne 4K 60fps

Resident Evil 2
Remake Resident Evil 2 je zhruba rovnako očakávaný ako remake Final Fantasy VII a obom hrám prospieva to, že ich vývoj je tajuplný. Obe hry trápi informačné sucho a spoliehať sa môžeme len na uniknuté informácie.

No kým v prípade Final Fantasy VII išlo o zlé správy, u Resident Evil 2 máme dôvod jasať. Podľa toho, čo zverejnil portál Rely on Horror, hra pobeží na aktualizovanom RE7 engine. Hra tak bude mať zrejme grafické vymoženosti na úrovni Resident Evil 7: biohazard, ktoré vyzeralo naozaj slušne. Okrem toho chce Capcom, aby hra bežala všade tak dobre, ako sa len dá. Cieľom je, aby hra bežala na základnej PS4 v 1080p 30fps, kým na PS4 Pro hra pobeží v dynamickom 4K 60fps.

Prioritou je, aby bežala v stabilnom 60fps, takže občas môže byť rozlíšenie nižšie. Vzhľadom k značnému výkonnostnému rozdielu by mohol remake bežať na Xbox One X v natívnom 4K rozlíšení. Nedočkali sme sa ale žiadnych informácií o tom, ako hra pobeží na Xboxe. Tam si budeme musieť počkať zrejme na oficiálne slovo.

Hra má ponúknuť kameru nad plecom inšpirovanú RE4, ale niektoré scény môžu mať kinematický, fixný pohľad. Ďalej by malo dôjsť k zmene vizuálu postáv. Chris, Leon, Claire aj zvyšok postáv by mali vyzerať viac klasicky, než realisticky ako v Resident Evil 7. Capcom tiež môže hru predĺžiť a obohatiť ju o nové scény a scenáre. A údajne by na hre mohol pracovať aj tvorca série, Shinji Mikami, ale nie je to potvrdené.

Resident Evil 4

via Rely on Horror

Jaromír Miko

Xboxer od roku 2008. Bavia ma hlavne open-worldové hry (odchovalo ma GTA), závodné hry a do môjho zoznamu naj musím pridať Sea of Thieves. Dôležité pre mňa je, aby hra bola kvalitná. Môj gamertag: gallardoSVK

Môže sa Vám ešte páčiť...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *