Black Desert Online má bežať vo Full HD na One S, 4K na One X

Black Desert Online
Black Desert Online malo pristáť na Xboxe už začiatkom roka, ale sme v jeho polovici a stále nič. Našťastie došlo len k odkladu, ktorý súvisí so snahou priniesť na Xbox hru v kvalitnej podobe. Nie je však vylúčené ani vydanie cez Xbox Game Preview program.

MMO s obrovskou voľnosťou má zamieriť tento rok ako na Xbox One S, tak na Xbox One X, kde konzola ponúkne dodatočné vylepšenia. Vývojári teraz k prebiehajúcemu vývoju hry povedali viac. Rozbehnúť hru na Xbox One bolo relatívne rýchle, ale aby hra bežala tak, ako si to vývojári predstavujú, vyžaduje viac. Preto v posledných mesiacoch tvorcovia pracovali na optimalizácii hry. K tomu majú tvorcovia plán, že hra musí bežať v 1080p 30fps na Xbox One S, kým na Xbox One X to má byť 2160p 30fps. V otvorenom priestranstve už titul spĺňa tieto očakávania. Problémy sú najmä vo vysoko zaľudnených oblastiach, kde majú konzoly ešte stále problém zachovať stabilný framerate.

Pearl Abyss dodáva, že plán, aby hra bežala vo fixnom rozlíšení Full HD alebo natívnom 4K, sa môže ešte zmeniť. Možnosťou by bolo, keby hra využila dynamické rozlíšenie, ako to ponúkajú viaceré ďalšie hry, ktoré utilizujú túto techniku kvôli stabilite. Tvorcovia však chcú dať hráčom na Xboxe na výber nejaké grafické nastavenia. Nekonkretizovali ich, ale doplnili, že ich bude výrazne menej, než na PC.

via Black Desert

Jaromír Miko

Xboxer od roku 2008. Bavia ma hlavne open-worldové hry (odchovalo ma GTA), závodné hry a do môjho zoznamu naj musím pridať Sea of Thieves. Dôležité pre mňa je, aby hra bola kvalitná. Môj gamertag: gallardoSVK

Môže sa Vám ešte páčiť...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *