Forza Horizon 4 bude meniť ročné obdobia každý týždeň a ponúkne nehnuteľnosti

Forza Horizon 4
…skoro ako v skutočnosti, keďže britské počasie vie byť naozaj nevyspytateľné.

Microsoft včera oznámil hneď dve tri novinky spojené so štúdiom Playground Games. Potvrdená bola akvizícia a dokonca aj vývoj novej open-worldovej RPG, o ktorej sa traduje, že pôjde o nové Fable. A tým najhlavnejším ohlsením bola už samozrejme Forza Horizon 4. V nej sa môžeme tešiť na novinku v podobe zmien ročných období, podľa čoho sa budú meniť aj jazdné podmienky a závody dostupné v hre.

K tomu sa odohráva v zdieľanom svete s ostatnými hráčmi. Drivatarov tak definitívne nahradia skutoční hráči, skoro ako v hrách typu Destiny alebo The Crew. Celkovo ponúkne servery s kapacitou 72 hráčov. Systém prepájania bude inteligentný a bude závislý na rôznych kritériách ako je skill alebo záujmy hráčov. K tomu má hra aktívny Auto-Ghost v otvorenom svete. Znamená to, že mimo závodov do seba hráči nemôžu búrať.

Zmeny ročných období budú prebiehať na týždennej báze, čo znamená, že kariéra bude vďaka tomu dostatočne diverzifikovaná. Podľa tvorcov by sa dokonca aj samotné vlastnosti jednotlivých ročných období mali meniť. Je teda možné, že raz zažijeme horúce leto, inokedy upršané a zima môže byť dobrá aj zlá. Británia v hre bude rovnako veľká ako Austrália vo Forze Horizon 3, ale vždy v inom prevedení. Na mape budeme môcť nakupovať nehnuteľnosti a dokonca bude prítomný editor tratí.

Jaromír Miko

Xboxer od roku 2008. Bavia ma hlavne open-worldové hry (odchovalo ma GTA), závodné hry a do môjho zoznamu naj musím pridať Sea of Thieves. Dôležité pre mňa je, aby hra bola kvalitná. Môj gamertag: gallardoSVK

Môže sa Vám ešte páčiť...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *