Sony čelí kritike pre nemožnosť používať Fortnite účty na Nintende Switch

Fortnite
Myslíte, že sa postoj Sony voči crossplayu po roku zmenil? Ani náhodou. Dokonca sa dá povedať, že pritvrdil. Sony totiž po vydaní Fortnite na Nintendo Switch nielen, že neumožňuje hrať crossplay medzi týmito platformami. Sony dokonca neumožňuje prihlásiť sa na Switch s Epic účtom, s ktorým hráte hru na PS4.

Sony tak vlastne bráni hráčom prihlásiť sa na Switch pod tou istou e-mailovou adresou, ktorú používajú vo Fortnite na PS4. Užívatelia, ktorí majú PS4 aj Switch, si tak musia kvôli totalitnému postoju Sony vytvoriť úplne nový účet, s novou e-mailovou adresou, čím vlastne prídu o všetok svoj doterajší postup a možnosť používať zakúpené mikrotransakcie na inej platforme, než tej, s ktorou je Sony spriaznené. Zahŕňa to PS4, PC a mobily.

Tento Fortnite účet je priradený k platforme, ktorá ho nepovoľuje používať na Switchi. Túto vec nemôže zmeniť ani web Fortnite ani technická podpora Epic Games. Aby ste mohli hrať Fortnite na Nintendo Switch, vytvorte si prosím nový účet.

Hráči, ktorí majú Xbox One, Nintendo Switch alebo oboje, si musia vytvoriť samostatný profil určený na hranie sa na týchto platformách. Účet je potom možné ďalej využívať aj na PC a mobiloch a podporuje medzi všetkými štyrmi spomenutými platformami crossplay. Po snahe prihlásiť sa s účtom z PS4 sa ale objaví vyššie citovaná chybová hláška.

Nezostalo to samozrejme bez odozvy. Už pod príspevok, ktorý Sony zverejnilo v rámci svojho E3 zoznamu ohlásení, sa prakticky každý jeden komentár viaže na tému Fortnite a niektorí uvádzajú, že kvôli hre prejdú na Xbox One. Spopularizovali sa tiež hashtagy #BlameSony a #NotForThePlayers. Správa sa nakoniec dostala aj do veľkých médií ako BBC, CNBC alebo Sky News. Sony sa k situácii zatiaľ nevyjadrilo.

Fortnite PS4 Switch

via PushSquare

Jaromír Miko

Xboxer od roku 2008. Bavia ma hlavne open-worldové hry (odchovalo ma GTA), závodné hry a do môjho zoznamu naj musím pridať Sea of Thieves. Dôležité pre mňa je, aby hra bola kvalitná. Môj gamertag: gallardoSVK

Môže sa Vám ešte páčiť...

2 komentáre

  1. Jogurtik píše:

    Totalita Sony! Herní průmysl se mění. Takže u herní konzole jsem vždycky podporuji crossplay. Hráči vyberou konzole podle exkluzivitu. Zbytek multiplayer měl podporovat crossplay (podporovalo pouze Xbox, PlayStation a Nintendo). Zbytek exkluzivní hry budou mít svoje. Takhle bych nejradši prosadil. Hlavně pro firmám – kdoví Star Wars Battlefront je menší hratelnost a tak diky spojení síly crossplay udrželo množství hráčů.

  2. Rado píše:

    sony je banda sráčov. a táto dementná firma si omotáva bludami celý sonyklan každý rok. nasrat.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *