Microsoft chce už koncom leta priniesť mody na Xbox One

Skoda Rapid GTA V Mod by Andrei4998
Správy o možnej podpore módov na Xbox One sa objavili už v marci/březnu tohto roka a vyzerá to, že nešlo iba o jednorázovú vec. Dnes sa totiž modding pripomína a vďaka úniku môžeme mať prehľad o tom, čo sa chystá.

Zahraničný server WindowsCentral obdržal interné dokumenty, ktoré popisujú, ako by mala vyzerať (a fungovať) podpora modov na Xbox One. Keďže sa jedná o celkom veľký leak, môžeme si byť istí, že Microsoft to myslí s moddingom vážne.

Podľa toho, čo máme možnosť čítať, pripravuje Microsoft API a služby pre módy a UGC (User-Generated Content). Tieto rozhrania by mohli vývojári ľahko zakomponovať do hier, čím by vlastne hráčom ľahko sprístupnili modding v hrách ako na konzole, tak zrejme aj na Windows 10. Vývojári by tiež mohli nastaviť, čo všetko môžu užívatelia upravovať a tiež určiť, akým spôsobom budú mody „vstupovať“ do hry.

Modding Support on Xbox One

Samotné mody by sa mali navyše objaviť v úplne novej sekcii Xbox Store, ktorá by ponúkala prístup k modom. Vďaka tomu by mohli byť mody kontrolované, dali by sa ľahko vyhľadávať a dokonca by sa dali recenzovať, hodnotiť a propagovať. Užívatelia by mohli samozrejme uploadovať svoje mody do Storu a o nových modoch do svojej obľúbenej hry by ste sa mohli dozvedieť dokonca aj cez Feed. Celé by sa to malo dostať do obehu už koncom leta.

Časom by, v závislosti od popularity, mohli pribudnúť aj prvé platené mody, možnosť propagovania modov priamo na stránke hry (v Xbox Store), odporúčania alebo dokonca integrácia webu, vďaka čomu by sa mohli mody prehliadať aj cez internetový prehliadač. A aké hry by to mohli využiť?

Modding Support on Xbox One

Hneď na úvod nám napadá niekoľko hier, ktoré sú otvorené voči moddingu:

  • Cities: Skylines
  • Halo 5 (Forge)
  • Fallout 4
  • The Elder Scrolls V: Skyrim Special Edition
  • Far Cry 5
Modding Support on Xbox One

via WindowsCentral

Jaromír Miko

Xboxer od roku 2008. Bavia ma hlavne open-worldové hry (odchovalo ma GTA), závodné hry a do môjho zoznamu naj musím pridať Sea of Thieves. Dôležité pre mňa je, aby hra bola kvalitná. Môj gamertag: gallardoSVK

Môže sa Vám ešte páčiť...

Jeden komentár

  1. StriderCZ píše:

    Systém otevřené platformy je určitě fajn.
    Co se týče placených modů- tady je to složité. Vzpomínám bouřlivou debatu loni při E3, kdy bethesda uvedla (s „velkou slávou“) Creation Club. Placený mod: brnění na kraba. je těžké najít ten správný obchodní model, kdy obě strany musí mít pocit, že je pro ně obchod oboustranně výhodný.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *