Xbox One je jediná konzola, na ktorej si kompletnú hlavnú sériu Assassin’s Creed

Assassin's Creed Council
Assassin’s Creed je tu s nami neuveriteľných 11 rokov a čakanie na nový diel Odyssey si zrejme viacerí fanúšikovia môžu chcieť skrátiť hraním starších častí. Na Xbox One sa to teraz dá vďaka spätnej kompatibilite.

Do nej tento týždeň pribudla podpora dvoch hier od Ubisoftu, medzi ktorými sme našli aj Assassin’s Creed 3: Liberation HD, čo bola vlastne veľko-konzolová verzia hry z PS Vita. A vlastne to bol posledný diel, ktorý mohol byť zaradený do spätnej kompatibility na Xbox One. Na Xbox One si odteraz totiž môžete zahrať všetky hlavné diely Assassin’s Creed a niekoľko spin-offov k tomu.

Prvá časť bola navyše optimalizovaná pre Xbox One X a beží tu v 4K rozlíšení, čo jej dodáva krásny grafický upgrade. Takisto boli pre Xbox One X vylepšené diely Assassin’s Creed Origins a Assassin’s Creed: Rogue Remastered. Hráči majú navyše na výber – ak si zahrajú staršiu časť, pobeží im síce v pôvodnom rozlíšení, ale zato v 60fps, kým nová beží vo fixnom 4K 30fps.

Na Xbox One si tak môžeme zahrať: Assassin’s CreedAssassin’s Creed IIBrotherhoodRevelationsAssassin’s Creed IIIAssassin’s Creed III: Liberation HDBlack FlagRogue (aj ako remaster)UnitySyndicateOrigins a podsériu Assassin’s Creed: Chronicles. A samozrejme netreba zabúdať ani na chystaný diel Odyssey, ktorý vychádza túto jeseň/podzim.

Pravdaže, niektoré projekty sa na Xbox One nedostali. Napríklad Assassin’s Creed: Altaïr’s Chronicles si zahráme iba na mobile spolu s takými hrami ako je Assassin’s Creed II: Discovery alebo Assassin’s Creed: Identity. No a potom je tu hra Assassin’s Creed: Bloodlines, ktorú si zahráme pre zmenu iba na PSP. Alebo teda, ak ste ju ešte nezohnali a PSP už nemáte, tak zrejme nezahráte. No ešte vždy si ju môžete pozrieť na YouTube.

Jaromír Miko

Xboxer od roku 2008. Bavia ma hlavne open-worldové hry (odchovalo ma GTA), závodné hry a do môjho zoznamu naj musím pridať Sea of Thieves. Dôležité pre mňa je, aby hra bola kvalitná. Môj gamertag: gallardoSVK

Môže sa Vám ešte páčiť...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *