Ubisoft vraví, že na budúcich konzolách uvidíme ešte väčšie hry

Ubisoft
Jedna z vecí, ktorá je príznačná pre sériu Assassin’s Creed, je to, že sa jednotlivé hry odohrávajú vo viacerých rokoch, ktoré sledujú život jednej osoby. Nikdy to ale nie sú veľké rozostupy, teda s výnimkou Assassin’s Creed: Revelations. To sa totiž odohrávalo ako v renesančnom Taliansku za Ezia, tak v stredoveku za Altaira.

Budúce hry by si ale tento „experiment“ v podaní Revelations mohli zopakovať a to dokonca vo väčšej miere. A dokonca by to nemuselo platiť len v prípade AC, ale aj v prípade ďalších značiek, ako sú Far Cry alebo Watch_Dogs. Výkonný viceprezident pre kreatívu Ubisoftu Lionel Reynaud verí, že v budúcnosti by sme sa mohli dočkať takého hardvérového pokroku, že hry by mohli byť oveľa väčšie.

Napríklad v Assassin’s Creed by sme mohli použiť Animus nie len na to, aby sme cestovali do jedného obdobia, ale do rôznych. Prípadne by sme v hrách nemuseli byť odkázaní len na jednu lokalitu, ale pokojne by sme mohli navštíviť aj ďalšie. Budúce hry Far Cry alebo Watch Dogs by sa tak mohli odohrávať v rôznych štátoch a ponúkať prepojený príbeh.

Reynaud verí, že budúci konzolový hardvér by tiež znamenal, že by sa Ubisoft mohol starať o jednotlivé hry dlhšie a tým by predlžoval ich životnosť po vydaní. Nepovedal ale, že či hardvér, o ktorom vraví, je z dielne Microsoftu alebo Sony. Obe firmy už aktívne pracujú na novom železe, pričom Microsoft ho celkom otvorene priznal na E3. To môže v prípade Xboxu znamenať len jediné: konzola bude určite spätne kompatibilná a dokonca môžu niektoré hry vychádzať na Xbox One X a ďalší Xbox s tým, že One X by sa v tom čase stalo jeho lacnejšou a menej výkonnou verziou s obmedzeniami na grafike.

Assassin's Creed Origins Xbox One X

via Ubisoft

Jaromír Miko

Xboxer od roku 2008. Bavia ma hlavne open-worldové hry (odchovalo ma GTA), závodné hry a do môjho zoznamu naj musím pridať Sea of Thieves. Dôležité pre mňa je, aby hra bola kvalitná. Môj gamertag: gallardoSVK

Môže sa Vám ešte páčiť...

2 komentáre

  1. StriderCZ píše:

    Vím, že to zde nepatří, ale…
    V Levelu č. 287 je vyjma jedné plné hry i kód na měsíc Game Passu od MS.
    https://www.youtube.com/watch?v=0CejSzAVniA

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *