10 vecí, ktoré sme sa včera dozvedeli o Forza Horizon 4

Forza Horizon 4
Microsoft odštartoval včerajšiu Inside Xbox epizódu skôr, než obvykle a to zrejme preto, aby ju mohol zavŕšiť dlhším gameplayom z chystaných závodov Forza Horizon 4. Doposiaľ sme vedeli toľko, že bude v Británii, že bude zameraná na online svet a že sa tu budú meniť ročné obdobia.

Microsoft však včera odhalil až 10 noviniek, ktoré potešia aj tých, ktorí sa strachovali, že si kvôli Forze Horizon 4 budú musieť predplatiť zlaté členstvo alebo mať konzolu permanentne pripojenú k internetu. Takže poďme na to pekne krásne poporadí:

1. Hranie offline a singleplayer

Aj keď bude Forza Horizon 4 zameraná primárne na online hranie vo forme zdieľaného sveta, hru bude možné hrať aj offline. V takom prípade štandardných hráčov nahradia opäť Drivatari, ktorí budú jazdiť po mape presne tak, ako v predošlých dieloch.

Forza Horizon 4 Winner

2. Customizácia postáv

Nový Horizon v tomto ohľade priamo nadväzuje na predošlú časť. Na výber budú znovu hrateľné postavy z Austrálie, rozdiel bude ale v tom, že teraz pribudne obsiahla customizácia či dokonca možnosť zmeniť si postavu za úplne inú. Hra ponúkne možnosť meniť tričká, bundy, nohavice, topánky, okuliare, čiapky, módne doplnky alebo dokonca hotové obleky. Oblečenie nie je navyše viazané na pohlavie a tak sa ako pravý škót môžete obliecť do sukne. Behom livestreamu sme žiaľ nevideli gajdy.

3. Gangnam Style!

Keď vyhráte závod, je vhodná príležitosť si zatancovať! Playground Games to vedia a preto hneď pri launchi ponúknu 50 emotov na výber, pričom nechýbajú ani také veci ako Dab alebo Gangnam Style. Behom nasledujúcich mesiacov po vydaní hry tak dostaneme aj niekoľko ďalších, ktoré budú zrejme tiež nasledovať trendy.

4. Život na zámku

Forza ponúkne celkovo 12 nehnuteľností, ktoré môžeme vlastniť. Pôjde o domy, v ktorých si budeme môcť oddýchnuť po náročnom dni na britských cestách (predsa len, jazda v protismere dá zabrať) alebo v nich dokonca customizovať auto. Typické britské vidiecke sídlo odomkneme už veľmi skoro v hre, podľa tvorcov nám jeho získanie zabere asi hodinu hrania. Ďalšie si už ale budeme musieť kúpiť.

Nájdeme tu pritom také špeciality ako napr. chatku ukrytú hlboko v lese (poznáte z traileru) alebo hrad. Presne tak, hrad! Jeho kúpou si dokonca odomknete kráľovskú korunu, ktorú môže vaša postava nosiť. Jedinečné customizačné doplnky však nie sú jedinečnou výsadou hradu, ale aj ďalších domov v hre. Napríklad v jednom získate kolekciu najlepších módnych odevov z celého sveta. Systém nehnuteľností je priamo inšpirovaný feedbackom ešte z čias prvej Forzy Horizon.

5. Hlavne rýchlo a zbesilo

V tomto ohľade tvorcovia vypočuli hráčov a priniesli do hry niekoľko dedikovaných plôch, kde sa bude môcť závodiť drag. Koľko ich je, nevieme, ale jedna sa nachádza v bezprostrednej blízkosti starobylého britského hradu, ktorý si môžete kúpiť. Jeden sa dokonca nachádza na opustenom letisku.

6. Autovista na záhrade

Jednou z najčastejších kritík režimu Autovista bolo, že v ňom hráči videli svoje auto v umelom svetle a tak vyzeralo vovnútri inak, než vonku na cestách. Preto sa tvorcovia rozhodli, že elegantnú Autovistu vystriedajú za záhradu pri vašom dome, aby ste videli svoje auto pri reálnom osvetlení. Vo výsledku tak budete vedieť na istotu, ktorý z tých cca 50 odtieňov šedej sa vášmu Mercedesu najlepšie hodí.

7. Zmena šírky kolies

Horizon 4 ponúkne možnosť zmeniť rozostup kolies a hneď pri launchi túto možnosť ponúkne 150 áut. Je to síce drobnosť, ale tuneri vedia, čo dodá ich drifterovi šmrnc. Pôjde tak o ďalšie rozšírenie možností tuningu vo Forze Horizon 4, čo poteší najmä tých hráčov, ktorí nejazdia nutne len v sériovkách.

8. Deštrukcia

Deštrukciu vozidiel síce neuvidíme ani v tejto časti, ale zato pribudla väčšia deštrukcia sveta. Konkrétne teraz už budeme môcť rozraziť kamenné múriky, aké sú pre Britániu typické. Pôvodne to nebolo v pláne, ale pre ich hojný výskyt by to značne obmedzovalo voľnosť hráčov.

9. Ovcu len tak nezrazíš

Zvieratá vo Forze Horizon 4 sú skutočne obratné a len tak ľahko ich nezrazíte. Či sa to vôbec dá, sme sa nedozvedeli, pretože sa to šoférom nepodarilo ani po troch minútach. Vieme ale, že sa tu okrem ovcí nájdu aj sliepky, králiky a aj nejaké iné tvorstvo, či už divoké alebo farmárske.

10. Kolesá šťastia na druhú

Okrem klasického Wheelspinu bude v Horizon 4 dostupný ešte jeden špeciálny, zvaný Super Wheelspin, ktorý ponúkne až trojnásobne vzácnejšie odmeny. Zahŕňať to bude napríklad dodatočné emoty, vzácnejšie autá, viac peňazí, nové outfity alebo dokonca nové predurčené správy do textového chatu. Ten bude dostupný aj v konzolovej verzii a fungovať bude ako pri Sea of Thieves, kde si môžu hráči zvoliť z predurčenej ponuky správ.

Horizon 4 Sheeps

Jaromír Miko

Xboxer od roku 2008. Bavia ma hlavne open-worldové hry (odchovalo ma GTA), závodné hry a do môjho zoznamu naj musím pridať Sea of Thieves. Dôležité pre mňa je, aby hra bola kvalitná. Môj gamertag: gallardoSVK

Môže sa Vám ešte páčiť...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *