Yakuza môže vyjsť aj na Xbox, pokiaľ o ňu bude záujem

Za uplynulé dva roky sme mohli zažiť vstup viacerých PS4 hier na Xbox. Dočkali sme sa príchodu série Valkyria Chronicles, NieR: Automata alebo Hellblade: Senua’s Sacrifice. A vyzerá to, že na Xbox by mohla zamieriť aj ďalšia značka, ktorá bola na E3 oznámená aj pre Xbox: Yakuza.

Yakuza je na PS4 mimoriadne obľúbená aj preto, že kombinuje bojovú akčnú hru so špičkovým príbehom a karaoke simuláciou. Teda má všetko to, čo je pre Japonsko také typické. A čerešničkou na torte je to, že sa točí okolo najznámejšej japonskej mafie. Hra bola prakticky doteraz exkluzívna len pre PlayStation, ale to by sa mohlo zmeniť. Už na E3 bolo oznámené, že Yakuza 0 a Yakuza Kiwami vyjdú na PC a zdá sa, že časom môžu hry vyjsť na Xbox One.

Vývojári to potvrdili v rozhovore pre francúzsky Gameblog. Dodali však, že sa tak stane iba za predpokladu, že xboxeri prejavia dostatočný záujem. „Aby sme boli realistickí voči tomu, čo sa stalo. Nintendo Wii U bolo obrovským zlyhaním. Vždy sa obzeráme po možnosti podporovať multiplatform tak, ako sa len dá. Vieme, že nám to prinesie dodatočné publikum. Na druhú stranu, ak ide o Nintendo Switch, nemám pocit, že by bol ideálnou platformou na Yakuzu. Pokiaľ ide o Xbox One, môžeme nad ním premýšľať, pokiaľ si budeme istí, že jeho hráči budú mať záujem o hry takéhoto štýlu. [Xbox] môže byť potenciálna možnosť,“ povedal producent Daisuke Sato.

via Gameblog.fr

Jaromír Miko

Xboxer od roku 2008. Bavia ma hlavne open-worldové hry (odchovalo ma GTA), závodné hry a do môjho zoznamu naj musím pridať Sea of Thieves. Dôležité pre mňa je, aby hra bola kvalitná. Môj gamertag: gallardoSVK

Môže sa Vám ešte páčiť...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *