Microsoft prehlbuje integráciu Xbox One a Windows 10, otvára cestu Xbox notebookom

Xbox One and Windows 10
Aj keď sa to nezdá, Microsoft ešte viac prehlbuje integráciu Xbox One a Windows 10. Po piatich rokoch od predstavenia konzoly sa objavuje doposiaľ najambicióznejší plán. V rámci neho by ste si dokonca mohli vytvoriť vlastný Xbox.

Spoločnosť chce od základov prekopať svoj operačný systém, ktorý by po novom pozostával z viacerých vrstiev. Kľúčom by bolo jadro systému obsahujúce všetky kľúčové veci, ako sú rozhrania, drivery, zabezpečenie a tak ďalej. Šlo by teda o kernel, označovaný aj ako Windows Core OS. Naň by sa už následne pridávali dodatočné vrstvy, ktoré by sa mohli updatovať nezávisle od jadra systému, čo by znamenalo aj menšie, rýchlejšie a efektívnejšie updaty.

Microsoft by ponúkal na výber viacero rozhraní a ak by sa výrobcovia počítačov rozhodli, že chcú predávať herné PC alebo notebook, okamžite by mali k dispozícii Xbox Dashboard. Vo výsledku by sa dalo používať systémové rozhranie Xbox One na stolnom počítači. Užívatelia by boli privítaní našim starým známym Xbox Dashboardom, po novom aj s avatarom na domovskej obrazovke a sekciami Home, Mixer, Community Feed a Store. V princípe by to fungovalo podobne ako launchery na Androide. Tu by boli zahrnuté do nového systému rozhraní zvaných Composable Shell (C-Shell). Toto rozhranie by malo v sebe zároveň zahrnutú určitú smart funkcionalitu a vedelo by podľa zamerania zariadenia prispôsobiť rozloženie kľúčových položiek ako sú notifikácie alebo Štart tlačidlo.

Aby toho ale nebolo málo, systém nebude odkázaný na Windows Store. Znamená to teda, že užívatelia by si mohli bez problémov nainštalovať do svojho Xbox notebooku Steam a hrať hry z neho. Ak by ale chceli byť výrobcovia odkázaní na Windows Store, majú možnosť aktivovať S Mode bez podpory Win32 aplikácií. Nevedno kedy, ale zmena sa dotkne aj súčasných konzol, ktoré začnú bežať priamo na Windows 10. Presne tak, Xbox One X pobeží na Windows 10.

Xbox One Windows 10 streaming

via Tech4Gamers

Jaromír Miko

Xboxer od roku 2008. Bavia ma hlavne open-worldové hry (odchovalo ma GTA), závodné hry a do môjho zoznamu naj musím pridať Sea of Thieves. Dôležité pre mňa je, aby hra bola kvalitná. Môj gamertag: gallardoSVK

Môže sa Vám ešte páčiť...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *