Amazon predával pirátske kópie hier

Surviving Mars
Amazon sa na titulkách herných médií objavil za tento rok hneď niekoľkokrát. Väčšinou však išlo o predčasne zalistované tituly, teda úniky informácií. Najnovšie sa ale Amazon postaral o pekný fail.

Spoločnosť totiž začala poskytovať pomerne čerstvo vydané hry Frostpunk a Surviving Mars iba za 3-4 doláre, teda za cenu 10-násobne nižšiu, než za akú sú tieto hry dostupné. Prečo teda Amazon predával tituly tak lacno? Na to prišiel až istý investigatívec z Redditu, ktorý vystupuje pod prezývkou CodependentlyWealthy. Rozhodol sa objednať si kópiu podozrivo lacnej hry, aby prišiel na to, či na nízkej cene niečo nesmrdí.

Po obdržaní hry zistil, že Amazon mu predal pirátsku kópiu hry. Zistil to vďaka dataminingu, keď prišiel na to, že nástroj na odinštaláciu hry nefunguje tak, ako by mal. V súboroch sa navyše nachádzali metadáta a súbor Galaxy64.dll, typické pre službu GOG a jej Galaxy klient. Potvrdilo sa teda, že dodávateľ, od ktorého Amazon získal kópie hry za podozrivo nízku cenu, hru zakúpil cez GOG, následne ju zabalil do „originálneho“ balenia a následne sa pirátske kópie dostali do predaja.

Štúdio 11 Bit Studios už kontaktovalo Amazon a spolupracuje s ním na vyšetrovaní prípadu, ako aj na kompenzácii zákazníkov, ktorí naleteli podvodníkovi.

via GameRant

Jaromír Miko

Xboxer od roku 2008. Bavia ma hlavne open-worldové hry (odchovalo ma GTA), závodné hry a do môjho zoznamu naj musím pridať Sea of Thieves. Dôležité pre mňa je, aby hra bola kvalitná. Môj gamertag: gallardoSVK

Môže sa Vám ešte páčiť...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *