Microsoft oznámil rekordné finančné výsledky, investuje viac do Xboxu

Microsoft
Microsoft si môže pripísať na konto ďalší úspešný kvartál. Spoločnosť vykázala tržby vo výške 30,1 miliardy dolárov a odniesla si tak čistý zisk 8,9 miliardy.

Jedná sa o výrazný nárast oproti minulému roku, kedy za rovnaké obdobie spoločnosť mala 25,6 miliardy tržby a čistý zisk 8,1 miliardy dolárov. Pozitívom je aj to, že sa darí divízii Xbox. Tržby z hernej divízie vzrástli o 39% na 2,29 miliardy dolárov. Zahŕňa to aj 36% nárast v oblasti softvéru a služieb Xbox, kde môžeme najpravdepodobnejšie vďačiť službe Game Pass, ako aj dvom komerčne úspešným first-party launchom – Sea of Thieves a State of Decay 2.

Ročné tržby z hernej divízie Microsoftu tak presiahli 10 miliárd dolárov. Veľký podiel na tom však podľa softvérového giganta majú hry tretích strán, teda skôr multiplatformové tituly, než first-party content. Došlo ale aj k nárastu počtu aktívnych užívateľov Xbox Live na 57 miliónov alebo o 8%.

xbox live

via WindowsCentral

Jaromír Miko

Xboxer od roku 2008. Bavia ma hlavne open-worldové hry (odchovalo ma GTA), závodné hry a do môjho zoznamu naj musím pridať Sea of Thieves. Dôležité pre mňa je, aby hra bola kvalitná. Môj gamertag: gallardoSVK

Môže sa Vám ešte páčiť...

2 komentáre

  1. StriderCZ píše:

    Pozitivní zpráva, to jistě. Ukazuje se, že MS našel místo na trhu a nevlamuje se do otevřených dveří tím, že by vše vsadil na jedinou kartu. konzole-ecluzivka- zisk/nebo ztráta.

  2. Rado píše:

    Ak chce MS aj first-party content, tak by mal na trh sypať aj AAA hry. halo gears, forza ja málo.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *