FIFA 19 prináša Survival Mode


Zdá sa, že skalným fanúšikom battle royale a survivalu ako takého sa splní mokrý sen. EA Sports totiž práve potvrdili, že FIFA 19 posunie kopanie lôpt na vyšší level a tak prináša Survival Mode.

V tomto režime sa proti sebe postaví 100 futbalistov a ich počet bude postupne klesať. Režim má svoje pravidlá a tak to nebude len prvoplánové vypustenie 100 futbalistov na trávnik a postupne sa zmenšujúcu hraciu plochu (asi vplyvom horiaceho trávnika po svetliciach a delobuchoch skalných fanúšikov). FIFA Survival má svoje pravidlá a tie sú prakticky podobné s Neymar’s Five, ibaže hráčov bude viac – 12v12.

Platí, že s každým gólom príde jedna alebo druhá strana o jedného hráča. Hra končí, keď počet hráčov niektorého tímu klesne pod 7. Znamená to teda, že od výhry vás delí len 5 gólov. Tvorcovia však pre zahraničné médiá uviedli, že ich udivilo, ako si môže tento režim niekto spájať s battle royale ošiaľom. Pravdaže sa mód vracia v čase, kedy sú PUBG a Fortnite na výslní a snažia sa ich dobehnúť aj ostatní vydavatelia. Kreatívny riaditeľ Matt Prior pre Eurogamer uviedol, že režim bol dostupný už skôr v titule FIFA Street 2012. Vtedy ale fungoval inak a skôr išlo o koncept, než o to, čo s režimom spravili EA Sports vo FIFA 19. Tu totiž nebude chýbať komentár Martina Tylera a Alana Smitha, ani cutscény, v ktorých budú jednotliví hráči odchádzať z bojiska trávnika.

Survival je však len jednou z viacerých noviniek v Kick-Off režime. Hráči teraz budú mať k dispozícii širokú paletu nastavení a pravidiel hry a dokonca môžu zapnúť hru bez pravidiel. V nej je teda povolené všetko a hráči jednej aj druhej strany to náležite radi využijú. Najmä, keď na štadióne nebude žiadneho rozhodcu. Chystá sa aj Stat Tracking, čiže sledovanie štatistík. Svoj progres bude možné navyše synchronizovať a porovnávať s kamarátmi na PSN alebo Xbox Live. V štatistikách sa dozviete všetko potrebné o svojom štýle hrania, od počtu gólov až po ich dráhu.

Nakoniec pribudnú nastavenia výhod a zvýhodnení. Môžete napríklad nastaviť hranie experta proti amatérovi, dať si 3-0 náskok alebo nastaviť úroveň AI svojich spoluhráčov a súperov. Napríklad tak môžete nastaviť, aby vaša AI bola začiatočnícka a súperova AI legendárna, a ako bonus mu dať náskok 5-0.

via Eurogamer

Jaromír Miko

Xboxer od roku 2008. Bavia ma hlavne open-worldové hry (odchovalo ma GTA), závodné hry a do môjho zoznamu naj musím pridať Sea of Thieves. Dôležité pre mňa je, aby hra bola kvalitná. Môj gamertag: gallardoSVK

Môže sa Vám ešte páčiť...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *