Stavebná firma ukradla screenshot z Cities: Skylines, aby ukázala svoju predstavu o budúcnosti Norfolku

Cities Skylines
Keď stavebná firma použije hry ako napríklad Cities: Skylines na prezentovanie svojho plánu na rozvoj mesta, na tom nie je nič zlé. Problém však nastane, keď firma ukradne screenshot z hry a prezentuje ho obyvateľstvu ako svoju víziu o budúcnosti mesta.

Presne taký prípad sa stal stavebnej firme, ktorá použila 3 roky starý screenshot Cities: Skylines z Redditu na to, aby ukázala obyvateľstvu „svoju“ predstavu o budúcnosti britského mesta Norfolk. Na túto skutočnosť upozornil britské médiá Matt Carding-Woods, ktorý si na propagačnej brožúrke okamžite všimol, že mu je grafika povedomá. A nielen tá, ale aj model spaľovne, ktorá sa nachádza v spodnej časti obrázku.

Aby profesionálny developer vzal takýto screenshot a použil ho na prezentáciu skutočného projektu, je jednoducho lenivé. Extrémne to vypovedá o tom, ako bezmyšlienkovite vníma Lanpro celý tento projekt.

Matt Carding-Woods

Samotný screenshot sa nachádza v projekte medzi stránkami, ktoré prezentujú náčrt projektu a analýzu lokality. Ku screenshotu navyše neboli uvedené žiadne informácie, ani zdroj, a tak by mohol neznalý človek pokladať uvedenú kresbu za skutočnú predstavu o tom, ako by mala nová oblasť pri Norfolku vyzerať. Samotná firma, respektíve jej výkonný riaditeľ, povedali, že firma skutočne používala Cities: Skylines na to, aby modelovala a vysvetľovala svoje projekty. Na druhú stranu to nevysvetľuje použitie cudzieho screenshotu zpred 3 rokov. Samotný obrázok už bol navyše podľa denníka Eastern Daily Press použitý dávnejšie na sociálnej sieti Pinterest, v kategórii City Design Thoughts.

Cities Skylines Lanpro Norfolk Project

via Kotaku

Jaromír Miko

Xboxer od roku 2008. Bavia ma hlavne open-worldové hry (odchovalo ma GTA), závodné hry a do môjho zoznamu naj musím pridať Sea of Thieves. Dôležité pre mňa je, aby hra bola kvalitná. Môj gamertag: gallardoSVK

Môže sa Vám ešte páčiť...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *