Microsoft chce údajne kúpiť Obsidian Entertainment

Obsidian Entertainment
Čo hra, to hit, tak by sa dala opísať produkcia štúdia Obsidian Entertainment. A aj keď má štúdio na konte také pecky ako Fallout: New Vegas alebo Star Wars: KOTOR 2, predsa len majú aj jeden známy a zrušený projekt.

Malo sa jednať o launch exkluzivitu pre Xbox One s krycím názvom Stormlands. Obsidian chcel spočiatku pracovať na hre ako na RPG pre jedného hráča, avšak Microsoft sa mal dožadovať MMO a preto celý projekt padol. Či na tomto projekte bude Obsidian niekedy pracovať, nevieme, ale je možné, že už ich ďalšia neohlásená hra bude dostupná exkluzívne pre Xbox One.

Na fóre ResetEra istý užívateľ zverejnil informáciu, že Microsoft chce kúpiť Obsidian Entertainment. K akvizícii chcela dvojica pristúpiť ešte pred E3, kedy mal pôvodca informácie možnosť vidieť list o zámere, zatiaľ podpísaný len štúdiom Obsidian. V tom čase na ňom nebol podpísaný žiaden zamestnanec Microsoftu, to sa ale mohlo doteraz zmeniť. Podobne to vraj malo vyzerať aj pri kúpe Playground Games, kedy tiež spočiatku list podpísali len predstavitelia štúdia a až potom ho podpísal gigant z Redmondu.

Nádej na akvizíciu nám dáva Jez Corden, ktorý vraví, že hneď po tom, ako Microsoft oznámil kúpu 5 štúdií na E3 (Playground Games, Undead Labs, Compulsion Games, Ninja Theory a The Initiative), obdržal súkromnú správu od istého člena vedenia Xbox, ktorý mu potvrdil, že ide len o začiatok akvizícii. V podobnom duchu sa vyjadrili aj GiantBomb a Waypoint, ktoré vraveli, že po E3 briefingu tiež dostali informácie o ďalších rôznych akvizíciách.

Stormlands Xbox Exclusive

via ResetEra

Jaromír Miko

Xboxer od roku 2008. Bavia ma hlavne open-worldové hry (odchovalo ma GTA), závodné hry a do môjho zoznamu naj musím pridať Sea of Thieves. Dôležité pre mňa je, aby hra bola kvalitná. Môj gamertag: gallardoSVK

Môže sa Vám ešte páčiť...

Jeden komentár

  1. Jogurtik píše:

    Kup Remedy!!!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *