EA: Konzoly budú do 10 rokov súčasťou televízorov

EA Electronic Arts
EA aj Microsoft nám ukázali, akým smerom sa zrejme budú uberať hry v najbližšom desaťročí. Obe firmy totiž na E3 konferencii prezentovali víziu cloud gamingu, kde by sa do popredia dostal obsah, nie hardvér.

Neznamená to samozrejme, že by teraz všetky Xbox exkluzivity vyšli na PlayStation. Ako ale nasleduje technologický vývoj a mení sa herné publikum, menia sa aj trendy a čoraz viac ľudí nechce byť viazaných na konkrétny hardvér. V prípade služieb však ľudia nemajú problém používať viaceré naraz.

To je smer, akým sa chce v budúcnosti uberať EA, ktorá oznámila, že plánuje riešiť cloudové hranie, s ktorým by si hráči mohli vychutnať napríklad NHL na telefóne alebo priamo v Smart TV. Podobne to vidí aj Microsoft, ktorý chce tiež zaručiť, že by sa vďaka cloudovej službe dali hrať jeho hry na telefónoch, lacnejších počítačoch alebo dokonca na streamovacom boxe, ktorý by mal byť dokonca predstavený po boku novej next-gen konzoly.

EA Cloud Gaming

Vízie EA a Microsoftu sú teda podobné a EA nám možno práve povedala, ako vidí budúcnosť hrania. Presnejšie to povedal viceprezident strategického rastu Matt Bilbey. Práve podľa neho odomyká cloudové hranie možnosť hrať špičkové tituly v špičkovej grafike na Smart TV, teda na takom hardvéri, ktorý má s hernou konzolou iba pramálo spoločné. Toto dokonca podľa neho spôsobí, že do 10 rokov klasické konzoly nemusia existovať:

Konzoly vyrábajú chytré skupiny. Myslím si, že v budúcnosti nájdu konzolám nové možnosti, aké by mohli plniť v ľudských životoch. Dokonca môžu spraviť aj to, že by konzoly existovali priamo v Smart TV. Alebo môže byť aj, že ďalší PlayStation jednoducho bude existovať v telefóne a stade sa bude premietať na rôzne obrazovky, ku ktorým máte prístup.

Ďalšia zaujímavá vec, ktorá poteší predovšetkým kreatívnych hráčov, je podpora užívateľského obsahu vo Frostbite engine. To je vec, o ktorej by ste dnes mohli len snívať, ale v budúcnosti sa to zmení. Spolu s Patrickom Söderlundom a jeho tímom pracujú Electronic Arts na nových možnostiach enginu, ktorý je dnes využívaný v širokej škále hier od EA – od Anthem cez Battlefield až po FIFA 19. EA chce ľuďom sprístupniť možnosť tvoriť vlastný obsah do hier a dokonca očakávajú, že to bude ešte väčšia vec, než keby oznámili, povedzme, film PvZ.

Skoda Rapid GTA V Mod by Andrei4998

via GamesIndustry.biz

Jaromír Miko

Xboxer od roku 2008. Bavia ma hlavne open-worldové hry (odchovalo ma GTA), závodné hry a do môjho zoznamu naj musím pridať Sea of Thieves. Dôležité pre mňa je, aby hra bola kvalitná. Môj gamertag: gallardoSVK

Môže sa Vám ešte páčiť...

Jeden komentár

  1. david246msi píše:

    Ježiš xDD cloudový hraní je to nejhorší co by mohlo bejt…Ještě tak platit dražší a lepší internet aby si mohl hrát hry přes streamování to fakt jako že ne..Radši si koupit nějakou normální konzoli s hardwarem a mít možnost si normálně zahrát než zalagovaný hraní kvůli netu 😀

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *