Unreal Engine obsahuje prvé zmienky o konzole „Erebus“, pravdepodobne ide o PlayStation 5

PlayStation 4
Programátori v novej verzii Unreal Engine objavili vôbec prvé zmienky o zariadení, ktoré by mohlo v budúcnosti niesť meno PlayStation 5. V súčasnosti je však platforma označovaná pod krycím menom „Erebus“.

Erebus bolo meno jedného z prvých piatich gréckych bohov. Išlo o boha temnoty, ktorý bol zrodený v chaose. Na internete sa objavili špekulácie, že spojitosť s chaosom môže mať čo dočinenia so súčasnosťou, kedy vidíme v hernom priemysle viacero noviniek. Len za posledné dva roky sa priam proaktívne stretávame s podporou crossplayu, vzostupom služieb a lá Xbox Game Pass a streamovaním hier z cloudu (= klesajúcu závislosť na hardvéri), ale aj s rastúcou popularitou konzoly Nintendo Switch, na ktorú sa dostáva čoraz viac veľkých hier.

Že môže toto krycie meno nejak súvisieť so Sony, dosvedčuje aj história krycích mien konzol a hardvéru, ktorý Sony uviedlo na trh. Pôvodná PS4 niesla krycie meno Orbis, PS4 Pro pre zmenu Neo, a PS VR bolo po dlhé roky známe ako Morpheus. Pri platforme Erebus sa ešte nachádza skratka TST2, čo pravdepodobne znamená „Test 2“ a teda že ide o kód určený len na interné testovanie nového železa. V kóde sa tiež nachádzajú zmienky o cross-platform multiplayeri, avšak nutno dodať, že tie sú vstavané v Unreal Engine.

Unreal Engine Erebus PS5

via ResetEra; NDTV

Jaromír Miko

Xboxer od roku 2008. Bavia ma hlavne open-worldové hry (odchovalo ma GTA), závodné hry a do môjho zoznamu naj musím pridať Sea of Thieves. Dôležité pre mňa je, aby hra bola kvalitná. Môj gamertag: gallardoSVK

Môže sa Vám ešte páčiť...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *