Rockstar potvrdil Red Dead Online, beta vyjde v novembri

Red Dead Online
Ako sa dalo už na základe skôr uniknutých informácií z prostredia patentových úradov čakať, Rockstar Games oznámili multiplayerovú časť svojho westernu.

Tá bude niesť meno Red Dead Online a Rockstar ho popisuje ako evolúciu klasického multiplayeru známeho z Red Dead Redemption. Už ten ponúkal dosť veľký multiplayerový režim, z ktorého sa prakticky vyvinulo dnešné GTA Online. Veci sa však mali trochu inak. Multiplayer nemal bezplatné DLC a dodatočný obsah sa sem dal jedine kúpiť. Okrem toho však ponúkal open-worldové challenge, herné režimy či dokonca co-op misie, ktoré boli súčasťou prvého DLC balíčku Outlaws to the End. Neskoršie dodatky potom priniesli napríklad kartové či kockové hry a závodenie.

Red Dead Redemption 2

Rockstar, zrejme spomínajúc na počiatočné problémy s GTA Online, sa rozhodol, že online mód Red Dead Online bude spočiatku dostupný ako verejná beta pre každého, kto si kúpi hru. Inak povedané, early access s vydaním plnej verzie až niekedy budúci rok. Brány westernových serverov sa však otvoria už v novembri/listopadu, teda krátko po vydaní klasickej, singleplayerovej časti hry. Rockstar chce dokonca v rámci multiplayeru kombinovať naratívne príbehové prvky s kompetitívnym a kooperatívnym gameplayom novými a zábavnými spôsobmi. Tiež platí, že multiplayer bude pravidelne zásobovaný updatmi, len je zatiaľ otázkou, či sa bude čoraz viac opierať o mikrotransakcie.

Rockstar v rozhovore pre IGN povedal aj to, že sa Red Dead Redemption 2 aj Red Dead Online budú postupne vyvíjať. Opäť totiž počujeme o rastúcom svete singleplayeru aj multiplayeru, ale treba dodať, že to sme počuli už pri GTA V. A tam to dopadlo tak, že prvky zrušených singleplayerových DLC dnes vidíme v GTA Online.

Red Dead Redemption 2

via IGN

Jaromír Miko

Xboxer od roku 2008. Bavia ma hlavne open-worldové hry (odchovalo ma GTA), závodné hry a do môjho zoznamu naj musím pridať Sea of Thieves. Dôležité pre mňa je, aby hra bola kvalitná. Môj gamertag: gallardoSVK

Môže sa Vám ešte páčiť...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *