Sony povolilo crossplay medzi PS4 a Xbox One!

Xbox One and PlayStation 4 coexist

Neuveriteľné sa stalo skutočnosťou a CEO Sony Interactive Entertainment ohlásil príchod crossplayu vo Fortnite medzi PS4 a Xbox One.

„Po zdĺhavom procese vyhodnocovania situácie Sony Interactive Entertainment našlo spôsob, ako podporiť crossplay pre obsah tretích strán. Vnímame, že hráči PS4 čakali dlho na tento update a ceníme, že komunita čakala, kým sme sa snažili prísť na vhodné riešenie,“ uviedol John Kodera na oficiálnom PlayStation blogu.

Prehlásil ďalej, že počnúc dnešným dňom bude vo Fortnite dostupný cross-platform a systém cross-progresie medzi PS4, Xbox One, Nintendo Switch, PC, Mac, iOS a Androidom. Sony verí, že vďaka funkcii, ktorá bude od dnes dostupná vo forme verejnej bety, prinesie mnoho poznatkov, ktoré dokážu zaručiť, že crossplay systém bude fungovať najlepšie, ako len môže, a že si hry zachovajú skvelý užívateľský zážitok z technického aj sociálneho hľadiska.

„Posledných 24 rokov sme sa snažili o to, ponúknuť hráčom PlayStationu ten najlepší a jedinečný herný zážitok. Dnes sa herné komunity rozrástli natoľko, že cross-platformový zážitok má pre hráčov obrovskú hodnotu. Na znamenie toho, že [tento trend] vnímame, podnikli sme rozsiahli analýzu podnikových mechaník a zaistili, že PlayStation komunita ostane aj napriek tejto zmene nedotknutá dnes aj v budúcnosti, v ktorej budeme našu platformu otvárať,“ dopĺňa Kodera v príspevku. Na záver príspevku tiež dodal, že komunitu budú informovať o podpore crossplayu aj v ďalších hrách.

Jaromír Miko

Xboxer od roku 2008. Bavia ma hlavne open-worldové hry (odchovalo ma GTA), závodné hry a do môjho zoznamu naj musím pridať Sea of Thieves. Dôležité pre mňa je, aby hra bola kvalitná. Môj gamertag: gallardoSVK

Môže sa Vám ešte páčiť...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *