Telltale a Netflix hľadajú spôsoby, ako dokončiť Walking Dead a Stranger Things (+ zábery)

stranger things
Po nečakanom zatvorení štúdia Telltale Games sa objavilo tvrdenie, že štúdio súčasne zrušilo ďalšie práce na projektoch The Walking Dead: The Final Season a Stranger Things. To je aspoň zčasti pravda.

Štúdio totiž potvrdilo, že by projekty rado dokončilo a napriek neblahej situácii hľadá spôsoby, ako ich dokončiť. Nateraz jediným projektom so skutočne aktívnym vývojom je port Minecraft: Story Mode pre Netflix. V prípade projektu The Walking Dead: The Final Season však došlo k vydaniu len jednej epizódy a na povrch vyšlo, že štúdio chce zavŕšiť hru vydaním druhej – a zároveň poslednej – epizódy.

Práve to však vyvolalo obrovský hnev fanúšikov, ktorí si zaplatili nemalé peniaze za všetky štyri epizódy a zdá sa, že na stranu hráčov–zákazníkov sa zjavne postavili aj partneri ako Netflix a ďalší. Telltale totiž cez Twitter uviedlo, že spolupracuje s potenciálnymi partnermi na dokončení sezóny a epizódy 3 a 4 môžu vyjsť v bližšie neurčenej forme. Z tvrdenia však nemožno vylúčiť ani možnosť, že by epizódy preskočili fázu beta testovania a hráči by tak mohli dostať zabugovaný produkt.

K druhému chystanému projektu, Stranger Things, sa síce štúdio nevyjadrilo, ale jeho bývalí zamestnanci zverejnili niekoľko záberov, aby sme mali predstavu o tom, ako mala epizodická hra vyzerať. Svoje k tomu však povedal Netflix, ktorý priznal, že ho krach štúdia mrzí. Zároveň to ale vyzerá, že Netflix sa nechce vzdať tejto hry. Naopak, pre server Polygon nevylúčil, že hľadá nové možnosti a nové štúdio, ktoré by mohlo projekt dokončiť. „Mrzia nás správy o Telltale Games. V minulosti vyvinuli kopu skvelých hier a v hernom priemysle zanechali výraznú stopu. Vývoj Minecraft: Story Mode prebieha podľa plánov. Súčasne sme v procese zvažovania iných možností, ako preniesť svet Stranger Things do interaktívnej podoby,“ prehlásil Netflix pre Polygon.

via Twitter; Polygon; Sector

Jaromír Miko

Xboxer od roku 2008. Bavia ma hlavne open-worldové hry (odchovalo ma GTA), závodné hry a do môjho zoznamu naj musím pridať Sea of Thieves. Dôležité pre mňa je, aby hra bola kvalitná. Môj gamertag: gallardoSVK

Môže sa Vám ešte páčiť...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *