Google vstupuje do sveta cloudgamingu s Assassin’s Creed Odyssey

Google Project Stream
Vo veci streamovania hier z cloudu sme už počuli názor Microsoftu, EA, Nvidie aj Ubisoftu. Práve posledný menovaný ohlásil spoluprácu s Google na jeho novej cloudgamingovej platforme Project Stream.

Google oznámil túto svoju cloudgamingovú platformu 1. októbra/října s tým, že na hry by vám stačilo len internetové pripojenie a Google Chrome. Podmienkou je mať internetové pripojenie aspoň 25 Mbps. Služba začne fungovať už tento piatok s vydaním Assassin’s Creed Odyssey 5. októbra/října, pričom prvý bezplatný beta test bude prebiehať až do polovice januára/ledna 2019. Škoda len, že je obmedzený zatiaľ len pre USA.

Vzhľadom k špekuláciám o uvedení novej hernej konzoly z dielne Google s krycím menom Yeti tiež existuje možnosť, že do konzoly bude možné streamovať hry podobne ako do lacnejšej verzie Xbox Scarlett, ktorá má byť čisto cloudgamingovou verziou novej konzoly. Okrem nej sa však dočkáme aj plnohodnotného lokálneho hardvéru, ktorý nebude využívať cloudové služby, minimálne nie v tak agresívnej miere.

Google tiež chystá na 9. októbra/října mediálny event, na ktorom predstaví Pixel 3 a Pixel 3 XL a zrejme sa na nejaký čas pristaví aj k novo ohlásenej platforme Project Stream.

via WindowsCentral

Jaromír Miko

Xboxer od roku 2008. Bavia ma hlavne open-worldové hry (odchovalo ma GTA), závodné hry a do môjho zoznamu naj musím pridať Sea of Thieves. Dôležité pre mňa je, aby hra bola kvalitná. Môj gamertag: gallardoSVK

Môže sa Vám ešte páčiť...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *