Kotaku: Microsoft kupuje Obsidian Entertainment

Obsidian Entertainment
Už skôr sme počuli správy o tom, že Microsoft plánuje kúpiť štúdio Obsidian Entertainment, ktoré stálo za takými hrami ako Fallout: New Vegas alebo Star Wars: Knights of the Old Republic II.

Okrem toho majú na konte aj napríklad izometrickú akciu Pillars of Eternity. Štúdiu pritom ešte v roku 2012 takmer hrozil krach a práve táto značka ho dokázala vytrhnúť z chudoby. Pretože však začína byť vývoj hier čím ďalej tým drahší, vyplatí sa mať za sebou silnejšieho investora a jedným takým môže byť práve Microsoft. Tri zdroje oboznámené s rokovaniami povedali pre server Kotaku, že sú hotové už na 90% a nie je otázkou, či dôjde k odkúpeniu, ale kedy k nemu dôjde.

Ani jedna strana zatiaľ oficiálne nepotvrdila, že by nejaké rokovania prebiehali: „Nekomentujeme špekulácie,“ uviedol Microsoft, zatiaľ čo Obsidian uviedol: „Nanešťastie nekomentujeme rumory, teda ak nejde o album Rumors od Fleetwood Maca, ktorý sa stále drží“. Samotné štúdio Obsidian malo ešte minulý rok pracovať na novej RPG pre vydavateľa Private Division, divíziu Take-Two, ktorá bola zameraná na nezávislé projekty strednej veľkosti, k akým patrí aj napríklad Kerbal Space Program. Či bude hra od Obsidianu ešte stále vyvíjaná pod Private Division alebo sa z nej stane titul pre Microsoft, nie je v tejto chvíli jasné.

via Kotaku

Jaromír Miko

Xboxer od roku 2008. Bavia ma hlavne open-worldové hry (odchovalo ma GTA), závodné hry a do môjho zoznamu naj musím pridať Sea of Thieves. Dôležité pre mňa je, aby hra bola kvalitná. Môj gamertag: gallardoSVK

Môže sa Vám ešte páčiť...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *