Predaje Fallout 76 sú o 80% nižšie, než pri Fallout 4

Fallout 76
Preskočiť 75 čísel sa Bethesde nevyplatilo. Hra má totiž až o 82,4% nižšie predaje, než Fallout 4 a to je ešte porovnanie s nie tak dávno vydanou hrou.

V Británii jednoducho tento rok nepraje kamenným predajom hier a dôvody na to sú rôzne. Hlavným dôvodom sú všeobecne klesajúce predaje krabicoviek v prospech digitálnych downloadov. V dobe, kedy už digitálny nákup umožňuje pre-load hry a každá vyžaduje Day One Patch, vlastne rastúca popularita digitálu neprekvapí.

V prípade Fallout 76 však môžu mať veľký podiel na nedostatku predajov aj problémy s B.E.T.A. testom a vydaním plnej verzie, pri ktorej už Bethesda otvorene vravela, že nebude bezbolestná. Dôkazom toho sú aj 48GB patche, ktoré prepisujú prakticky celú hru. Napriek drasticky nižším predajom sa multiplayerovka od Bethesdy dokázala umiestniť na 3. mieste tabuľky.

Prvenstvo si udržal Spyro: Reignited Trilogy vďaka nižšej cene a nostalgii. Nutno ale dodať, že 75% predajov tvorila PS4 verzia, pričom len zvyšných 25% tvoria predaje krabicoviek pre Xbox One. Na druhé miesto skĺzol Red Dead Redemption 2, štvrté miesto sa pre zmenu dotiahla dvojica hier Pokémon: Let’s Go Pikachu / Let’s Go Eevee pre Nintendo Switch. Prekvapením sú však predaje HITMAN™ 2, ktoré sú nižšie až o 90% oproti Absolution.

Britská Top 10:
  1. Spyro Reignited Trilogy
  2. Red Dead Redemption 2
  3. Fallout 76
  4. Pokémon Let’s Go Pikachu
  5. FIFA 19
  6. Pokémon Let’s Go Eevee
  7. Call of Duty: Black Ops 4
  8. Fortnite: Deep Freeze Bundle
  9. Mario Kart 8 Deluxe
  10. HITMAN™ 2

via VG247

Jaromír Miko

Xboxer od roku 2008. Bavia ma hlavne open-worldové hry (odchovalo ma GTA), závodné hry a do môjho zoznamu naj musím pridať Sea of Thieves. Dôležité pre mňa je, aby hra bola kvalitná. Môj gamertag: gallardoSVK

Môže sa Vám ešte páčiť...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *