Rockstar Games definitívne skončili so značkou Agent

Agent
Rockstar Games oznámili značku Agent exkluzívne pre PlayStation 3 v júli/červnu 2009 a odvtedy sme o značke nepočuli.

Zdalo sa teda, že Rockstar plánuje presunúť vývoj špionážnej akcie z PS3 na PS4, no nestalo sa tak a vydavateľský dom Take-Two Interactive Software definitívne prestalo predlžovať práva na ochrannú známku. Výsledkom je, že Rockstar už nevlastní práva na značku Agent a PS exkluzivita bola zrušená. Keďže na stránke hry ešte stále svieti pôvodné logo PS3 s nápisom „Coming Soon“, veľmi nás to neprekvapuje.

Z histórie značky:

Rockstar San Diego vyvíjal hru Agent už v roku 2003 pre Xbox a PlayStation 2. K prvotnému ohláseniu hry došlo na E3 2007, kde Sony oznámilo „novú PS3 exkluzivitu od Rockstaru“ s očakávaním, že chystaná hra stanoví latku pre herný priemysel. Optimistický bol aj Sam Houser, keď bol v roku 2009 Agent oficiálne oznámený. Houser veril, že hra ponúkne naozaj jedinečný zážitok a jedná sa o projekt, na ktorom chcel Rockstar pracovať už dlhšiu dobu. Ešte v tom roku sa štúdio vyjadrilo, že značka môže vyjsť v roku 2010.

Rockstar Games Agent Leak

O dva roky neskôr Take-Two prehlásilo, že Agent bol aktívne vo vývoji. Situácia sa však zmenila na E3 2011. Vtedajší CEO Jack Tretton vyslovil neistotu, či je Agent ešte stále exkluzívnou hrou a rozhodnutie zachovať exkluzivitu prenechal na Rockstare. Na internet sa dostali prvé zábery z projektu a aj to len vďaka životopisu bývalého zamestnanca Rockstaru. Šéf Take-Two Strauss Zelnick sa v roku 2012 už vyjadril, že „nemajú žiadne ohlásenia k tomuto titulu.“ Už krátko po predstavení PS4 sa šéf Sony Worldwide Studios Shuhei Yoshida vyjadril pre médiá, že Sony nemôže o značke hovoriť, hoci má nejaké informácie a viac informácií môže ponúknuť len Take-Two alebo Rockstar. Take-Two si ešte niekoľkokrát predĺžilo práva na ochrannú známku, tá ale definitívne prepadla v uplynulých dňoch.

Rockstar Games present Agent

via USPTO

Jaromír Miko

Xboxer od roku 2008. Bavia ma hlavne open-worldové hry (odchovalo ma GTA), závodné hry a do môjho zoznamu naj musím pridať Sea of Thieves. Dôležité pre mňa je, aby hra bola kvalitná. Môj gamertag: gallardoSVK

Môže sa Vám ešte páčiť...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *