Site icon Xboxer

GameSpot: Destiny 2 beží na Xbox One X pri 30fps kvôli Sony

Destiny 2

Krátko po E3 prezentáciách tu máme nové správy k jednotlivým hrám, ktoré tu boli predstavené. Už vieme, že Assassin’s Creed Origins bude mať dynamické rozlíšenie a teraz sa dozvedáme, že Destiny 2 pobeží v 30fps.

Vo videorozhovore s Philom Spencerom to vyhlásil redaktor portálu Gamespot. Ten nielen, že potvrdil 30fps pre Xbox One X, ale dokonca povedal niečo, čo môže dostať Sony do možných problémov: „Destiny 2 beží na Xbox One X na 30fps kvôli marketingovej dohode medzi Activisionom a Sony.“

Svoje vyhlásenie nijak nedokázal, konieckoncov takéto zmluvy nie sú prístupné verejnosti a ak sa to aj redaktor dozvedel od niekoho z Bungie/Activisionu/Sony, tak zdroj tejto informácie sa určite nepostaví pred kamery a radšej ostane v anonymite. Verte mi, ja aj vy by ste asi spravili to isté, keďže odhaliť tajné informácie je prísne trestané.

Toto vyhlásenie však šéf Xboxu, Phil Spencer, veľmi nekomentoval a povedal, že pokiaľ aj takáto dohoda existuje, Microsoft ju nemá ako ovplyvniť – nezúčastnil sa rokovaní. Viaceré médiá preto upozornili na precedens možného zneužívania dominantného postavenia zo strany Sony aj v budúcich dohodách. V konečnom dôsledku totiž ide o obmedzovanie zákazníkov, nie konkurenčného hardvéru. A Sony, vzhľadom k svojej finančnej situácii, si nemôže dovoliť takýto prešľap.

K situácii sa vyjadrilo aj Bungie, ktoré povedalo, že dôvodom framelocku nie je žiadna marketingová dohoda. Skôr ide o to, že hra nestavia toľko na grafiku ako na výpočty a logický procesor v Xbox One X je výkonnejší len o 30%. Grafický výkon je však viditeľne vyšší a Bungie ho využije na to, aby hra ponúkla krásny vizuál na Xbox One X – 4K rozlíšenie a grafické efekty. Tiež existuje možnosť, že Bungie skrátka nechcelo znevýhodniť hráčov na Xbox One a One S, ktorí by boli kvôli tomu menej obratní.

Exit mobile version