Site icon Xboxer

Vývojár z Cryteku v zmazanom rozhovore vyhlásil, že PS5 je vo všetkých ohľadoch lepšia, než Xbox Series X

The New Xbox Series X vs PS5

Len cez víkend sa objavilo zaujímavé a zdĺhavé tvrdenie o tom, prečo sme doposiaľ nevideli PlayStation 5, ale Xbox Series X áno. Zatiaľ čo redaktori webu WindowsCentral uviedli, že počuli podobné reči, Jason Schreier z Kotaku tvrdí pravý opak a označil správu za zmesku fanboyovských nezmyslov a želaní.

Nakoľko správa nepochádzala od oficiálneho zdroja, dôrazne sme v nej uviedli, že ide len o údajné tvrdenie a nemusí sa zakladať na pravde – tú totiž pozná naozaj len Sony. Že sa veci môžu mať inak, v prospech japonského giganta, zas tvrdí vývojár Ali Salehi z Cryteku, ktorý sa doposiaľ sústredil len na vývoj mobilných hier a do štúdia stojaceho za titulmi ako Crysis či Ryse: Son of Rome, vstúpil len v roku 2018. V rozhovore, ktorý medzičasom zmazal, tvrdil, že PlayStation 5 je v každom ohľade lepšia, než Xbox Series X.

V rozhovore vyhlásil, že Xbox Series X má síce z hľadiska výkonu náskok pred PS5, no pokiaľ ide o programovanie, na konzolu od Sony sa ďaleko jednoduchšie vyvíjajú hry. Vývojári podľa neho tvrdia, že PS5 je zatiaľ najjednoduchšia konzola, s ktorou doteraz pracovali a veľmi ľahko vedia docieliť, aby hra vyťažila maximum z výkonu, navyše ponúka schopnosti, ktoré dávajú vývojárom veľkú slobodu. „Celkovo môžem povedať, že PS5 je lepšia konzola,“ uviedol Salehi v rozhovore.

Na adresu Xbox Series X uviedol, že konzola vie dosiahnuť sľubovaných 12 teraflopov výkonu iba v tých najideálnejších podmienkach, kým PlayStation 5 má možnosť na 10,28 teraflopoch vo väčšine prípadov. Na margo výkonu dodáva, že nejde o výrazný rozdiel a že čistý výkon nie je všetko.

via WCCFTech

Exit mobile version