Battlefield Hardline Early Access – Prvé dojmy

Battlefield Hardline

Používatelia, ktorí si predplatili EA Access, sa dočkali tento rok príjemného prekvapenia. Mali totiž možnosť stiahnuť si a nainštalovať Battlefield Hardline už týždeň pred vydaním a tak si mohli vychutnať multiplayerovú časť hry skôr, než zvyšok sveta. A vlastne aj singleplayerovú, takže sa poďme na to pozrieť!

Najnovší Battlefield sa vydal úplne iným smerom, než zvyšné diely série, vďaka čomu si Hardline získal vlnu kritiky, ale aj záujem verejnosti o vyskúšanie nového formátu. Prvýkrát si totiž na seba navlečiete policajnú uniformu alebo gangsterský outfit a budete bojovať za svoju frakciu. Na výber je 7 herných módov, ktoré sú adekvátne prispôsobené odlišnostiam nového dielu. Nechýbajú tu tradičné režimy ConquestTeam Deathmatch, ktoré môžu byť hráčom Battlefieldu veľmi dobre známe. A ak ste náhodou BF nikdy nehrali, potom je Conquest najobľúbenejším režimom v sérii, kde policajti a zločinci bojujú o kontrolu nad vybranými bodmi na mape. Je tu povolené prakticky všetko a čím viac bodov ovláda váš tím, tým je vyššia šanca, že vyhráte. V Hardline bol však tento režim odsunutý na vedľajšiu kolaj a tvorcovia dali do popredia skôr nové režimy.

Battlefield: Hardline

Blood Money je režim, v ktorom je vašim cieľom ukradnúť čo najviac peňazí. Na mape je rozmiestnených niekoľko bodov, kde sa nachádzajú peniaze, ktoré máte kradnúť. Musíte si však dávať pozor na to, aby vás pri preberaní a následnom úteku s peniazmi nikto nezabil, v takom prípade peniaze padnú na zem a môže sa ich kedykoľvek zmocniť nepriatel. Chlapci z Visceral si povedali, že režim môže byť kompetitívnejší a preto máte možnosť kradnúť peniaze aj z úkrytu nepriateľského tímu, čím sa vlastne zabezpečilo, že jedna hra bude trvať aspoň 5 minút. Osobne mám pocit, že tento režim prebieha veľmi rýchlo, ale to prakticky všetky nové režimy.
Battlefield: Hardline

Heist má potenciál stať sa najhranejším módom v Hardline a nasvedčuje tomu aj počet serverov, na ktorých beží práve tento mód. Pointou je, že zlodeji musia vyhodiť do vzduchu trezory a musia z nich ukradnúť peniaze – a uniknúť policajtom. Policajti majú opačnú úlohu, snažia sa zabrániť lúpeži a chytajú kriminálnikov. Samozrejmosťou sú autá, motorky a helikoptéry. Prečo je vlastne tento režim tak strašne obľúbený? Na hru máte maximálne 15 minút, no garantujem vám, že potrvá ešte kratšie. Bavíme sa asi o 3-4 minútach. Je ale veľmi chytľavý, takže čas strávený v tomto režime sa predĺži na hodiny. Čo vám ale bude možno prekážať, je že sa ani nenazdáte a hra je u konca.

Hotwire režim kladie dôraz na novinku v podobe rýchlych áut. Režim

Pri hraní Battlefieldu sa nemôžete zbaviť pocitu, že akcia prebieha až príliš rýchlo a keď sa dostanete na bojisko, zistíte že to tak skutočne je. Je to spôsobené hlavne tým, že hráči nemajú toľko energie čo v predchádzajúcich dieloch a kým v BF4 ste sa ešte vedeli zachrániť pred streľbou nepriateľa, teraz tomu už tak nie je. Naozaj stačí, aby ste do protivníka začali strielať a tým ho zabijete. Ale to platí aj o vás a zatiaľ čo v BF4 ste počítali, koľkých nepriateľov ste zabili, v Hardline budete spočiatku počítať, koľkokrát zabili vás.

Battlefield: Hardline

V singleplayerovej časti sa toho veľmi nedozviete, keďže máte k dispozícii len prvú kapitolu príbehu. Svoj účel však splní a jednak vám poslúži ako tutorial a jednak môže ovplyvniť, či do hry budete investovať už teraz, aby ste sa o príbehu dozvedeli viac, alebo ešte počkáte do zlacnenia a budete ho brať len ako spôsob dokončenia singleplayerových achievementov, ktorých je tu neúrekom. Pokojne môžeme povedať, že ich je drvivá väčšina. A tým sa zároveň dostávam k veci, ktorú by som chcel spomenúť ešte pred pohľadom na príbehovú časť hry. Už v Early Access máte možnosť získavať SP aj MP achievementy a napríklad ja som takto získal 8 achievementov s hodnotou 175(G). Dokopy by ste si ale mohli takouto cestou získať až 300(G) z dnešných 1000. Uvidíme, ako sa situácia zmení po vydaní a ako dlho bude trvať EA, než oznámi prvé DLC, keď tu už máme ten Season Pass.

Zhrnutie? Osobne si myslím, že Hardline bude po zahájení predaja rovnako populárny ako Battlefield 4 z 2013. Verím, že hra si rozhodne nájde fanúšikov, ale nemyslím si, že by kvôli nej „umreli“ servery Battlefieldu 4 a zrejme ešte dlhší čas na nich nájdete nátresk. Skrátka, Hardline nie je pre každého. Niekto si ho obľúbi, niekto ho vynechá.

Jaromír Miko

Xboxer od roku 2008. Bavia ma hlavne open-worldové hry (odchovalo ma GTA), závodné hry a do môjho zoznamu naj musím pridať Sea of Thieves. Dôležité pre mňa je, aby hra bola kvalitná. Môj gamertag: gallardoSVK

Môže sa Vám ešte páčiť...

3 komentáre

  1. Jaromír Miko píše:

    testujem komentár

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *