Sergeant Johnson prináša do Halo Wars 2 hromadu noviniek

Halo Wars 2 Sergeant Johnson

I’ll be back. Tejto vety sa nedrží len Arnold, ale aj neoddeliteľná súčasť Halo univerza, seržant Johnson. Teraz sa vracia do Halo Wars 2, aby so svojou pechotou priložil ruku k dielu – aj keď umrel 7 rokov pred udalosťami hry.

Ako sa podarilo priviesť Sgt. Johnsona späť k životu, je prísne utajená informácia a nejaký čas ešte bude, ale vraj je to jeden veľmi dobrý príbeh. Johnson tak vstupuje na palubu stratenej lode Spirit of Fire a s ním aj flotila nových jednotiek a nové ability. Medzi jednotkami nájdeme dokopy štyri nové – Mantis, Veteran Mantis, Colossus a nakoniec aj sám seržant vo svojom „Green Machine“ stroji.

  • Mantis – Prakticky taká agresívnejšia náhrada za Warthog. Jedna „ruka“ má rotačný gulomet, druhá raketomet. Čo viac si priať? Raketomet je upgradovateľný, tiež sa Mantisu dajú pridať energetické štíty, rotačák sa môže vymeniť za Guass Repeater a tiež sa dá aktivovať „Target Designator“ pre zvýšený damage.

Halo Wars 2 Mantis

  • Veteran Mantis – Ako názov naznačuje, je to drsnejšia, agresívnejšia verzia Mantisa, ktorá má energetické štíty, ktoré absorbujú damage a regenerujú ho mimo boja.

Halo Wars 2 Veteran Mantis

  • Colossus – Tohto nechcete naštvať. Verte mi. Prirovnávajú ho k dvojnohej obdobe Scorpion tanku. Vybavený je extrémne silným rail cannonom. K tomu má schopnosť Stomp, takže keď si dupne, vyvolá to vlnu, ktorá paralyzuje a ochromí všetky pozemné jednotky v blízkosti.

Halo Wars 2 Collosus

  • Sergeant Johnson – Legenda je späť. Jeho Green Machine oblek mu slúži ako silná zbraň, energetický štít a zároveň mu dáva schopnosť Repair Beacon, s ktorou viete na zem položiť beacon, ktorý uzdravuje vaše jednotky. Tento Mech Suit sa dá upgradovať v poli. Medzi vylepšenia patrí Concussive Rounds upgrade pre muníciu a Beacon Shield pre zmenu chráni Repair Beacon bublinovým štítom, ktorý znižuje damage pri útokoch. Tretím významným upgradom je Smart Missile s ďalekým dosahom.

Halo Wars 2 Sergeant Johnson

Tým však balíček vylepšení, ktoré obkolesujú Sgt. Johnsona, nekončí. Patria sem aj rôzne skvelé vychytávky, ktoré využijete ako na bojisku, tak na základni.

  • Bunker Drop – Bunker, ktorý môžete umiestniť niekam na mapu, aby sa vojaci v prípade potreby nemuseli vracať až na základňu. Keď tento bunker pridáte, ostáva tam navždy. Tiež sa dá vylepšiť o štít a vyššiu kapacitu.
  • Mech Overcharge – Táto schopnosť dokáže zvýšiť rýchlosť vašich mechov v blízkosti. Zároveň sú vďaka nemu dočasne nezničiteľní. Skvelé, ak chcete zničiť nepriateľského lídra alebo legendary jednotku.
  • Siege Turret – Boje sa môžu vyvíjať vo váš prospech aj vďaka turretom, ktoré môžete umiestniť napríklad na kopec, odkiaľ dokáže zahájiť palbu po nepriateľských vojskách. V kombinácii s Bunker Drop si môžete urýchliť bombardovanie súperovej základne.
  • EMP Mac Blast – Je to v podstate Mac Blast obohatený o EMP funkcionalitu, ktorý dáva všeobecne nižší damage, no vo svojom okruhu paralyzuje všetky nepriateľské vozidlá.

A ešte stále to nie je všetko. Hra dostane ešte dodatočné ability, ktoré sa dajú zvoliť v Leader Power kolese v režimoch Deathmatch, Domination a Stronghold. Hra tiež obsahuje trojicu nových achievementov, ktoré sú spojené so schopnosťami seržanta Johnsona. Tieto achievementy majú dokopy hodnotu 30(G). Čo sa dodatočných schopností týka, tak sú rozdelené na štyri stupne – Tier One, Tier Two, Tier Three.

  • Tier OneRemote Sensor (Passive) zabezpečí, že štruktúry a záchytné body majú väčší dohľad. Restoration Drones (Active) pre zmenu ozdravujú priateľské jednotky.
  • Tier Two – Digging In (Passive) znižuje cenu obranných turetov a defenzívnych call-inov z obežnej dráhy (vrátane novinky, ktorou sú Bunkre)
  • Tier Three – Johnson má exkluzívny stupeň schopnosti Pelican Transport pre efektívnejší presun mechov po mape.
  • Ultimate – Digging in Deep zaručí, že všetky štandardné stavebné sloty sú celkom zadarmo.

Jaromír Miko

Xboxer od roku 2008. Bavia ma hlavne open-worldové hry (odchovalo ma GTA), závodné hry a do môjho zoznamu naj musím pridať Sea of Thieves. Dôležité pre mňa je, aby hra bola kvalitná. Môj gamertag: gallardoSVK

Môže sa Vám ešte páčiť...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *