Fanúšikovský remaster Fallout 3 končí po zásahu Bethesdy

fallout 4 capital wasteland
Túžba remastrovať svoju obľúbenú hru na vlastnú päsť sa nemusí vyplatiť. Svoje o tom vedia tvorcovia modu Capital Wasteland, ktorý mal v princípe remastrovať Fallout 3 do 4-ky.

Projekt, o ktorom sme informovali na samom začiatku februára/února, ale bohužiaľ končí. Dôvodom ale prekvapivo nie je fakt, že by modderi pracovali na remastri hry, ktorý by potenciálne chcela spraviť Bethesda. Konflikt záujmov je skôr vec, ktorú majú na svojom konte skôr právnici Rockstaru. Problém nastal s autorskými právami: modderi zistili, že bez originálnych hlasov by to nebolo ono a v modifikácii chceli zvuky, na ktoré vlastní práva Bethesda. Zahŕňalo to nielen dabing, ale aj mnohé iné zvuky, ako napríklad zvuky príšer.

„Najprv sme sa veľmi zdráhali pozastavenia práce a rozhodli sa znovu nahrať všetky hlasy. Veľmi rýchlo sme si ale uvedomili, že musíme nahradiť ikonické hlasy Liama Neesona, Malcolma McDowella, Rona Perlmanna a samozrejme aj fenomenálneho Erica Todda Dellumsa. Bez niektorých z týchto hlasov by Fallout 3 stratil svoje čaro a osobne sa nemám k tomu, aby som ich nahradil,“ uvádza šéf projektu NafNaf95. Dodáva, že akonáhle sa niekedy v budúcnosti podarí získať možnosť legálne používať cudziu prácu a mať to povolené od Bethesdy a Zenimaxu, modderi začnú na projekte opäť pracovať.

via Twitter

Jaromír Miko

Xboxer od roku 2008. Bavia ma hlavne open-worldové hry (odchovalo ma GTA), závodné hry a do môjho zoznamu naj musím pridať Sea of Thieves. Dôležité pre mňa je, aby hra bola kvalitná. Môj gamertag: gallardoSVK

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *