Sylvio vychádza na Xbox One už v piatok 13.

Sylvio

Sylvio je jedna z tých hororových hier, ktoré nechcete hrať. Nie, že by bola zlá, ale je to presne ten psychologický horor, ktorý nechcete zažiť z pohľadu prvej osoby. Ale nemáte na výber.

Môj strach z hororov pri tomto titule posilňuje aj skutočnosť, že je v hre ticho. Ticho, z ktorého mrazí, pretože viete, že tam nie ste sami… Aby som načrtol príbeh, v hre sa vžijete do role Juliette Waters, slečny, ktorej „hobby“ je nahrávanie duchov na záznamník. Práve ten vám odkrýva hrôzostrašné osudy návštevníkov zábavného parku, ktorý tu zahynuli pri zosuve pôdy v roku 1971. Ostal tu len zničený park uprostred ničoho a zakliate duše, ktoré ostali uväznené na tomto mieste. A vy hľadáte práve tie.

Hra vyšla pôvodne na PC, kde si vyslúžila vysoké hodnotenia jednak pre svoj koncept a jednak pre to, čo hra ponúka. Pozitívom je, že nemusíte chodiť vždy len peši (uf), ale máte k dispozícii aj auto, s ktorým si môžete skrátiť cestu. Hra tiež stavia na jedinečnej mechanike, ktorá stavia hlavne na zvuku z diktafónu. Aj to zabezpečilo, že hra bola pri oceneniach TIGA Awards nominovaná na Najlepšiu originálnu hru roka 2015. Svoj hlas hlavnej postave prepožičala Maia Hansson Bergqvist, ktorú budete počuť počas až 15-hodinového gameplayu.

Titul vychádza už tento piatok 13. pre Xbox One.

Jaromír Miko

Xboxer od roku 2008. Bavia ma hlavne open-worldové hry (odchovalo ma GTA), závodné hry a do môjho zoznamu naj musím pridať Sea of Thieves. Dôležité pre mňa je, aby hra bola kvalitná. Môj gamertag: gallardoSVK

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *