DirectX 12 umožní vytvárať 1080p hry pre Xbox One

DirectX 12

Jednou z najväčších noviniek Windows 10 pre Xbox One bude podpora DirectX 12, ktorý zlepší výkon konzoly, ako aj prinesie ďalšie vylepšenia súvisiace s grafikou hier. No zatiaľ čo Microsoft vraví, že nemáme očakávať žiadne dramatické zlepšenie, viacero vývojárov vrátane Brada Wardella zo Stardocku vraví, že DirectX 12 v kombinácii so skvelou optimalizáciou sa môže postarať o to, že budúce hry budú bežať v natívnom 1080p rozlíšení. Dnes sa totiž rozlíšenie u hier pohybuje na rozlíšení 900p.

Všetko spočíva hlavne v tom, že dnes vývojári nemôžu plnohodnotne využívať 32MB ESRAM, ktorá slúži na vylepšenie výkonu u hier, keďže technológia DirectX 11.1 im to neumožňuje. DirectX 12 by však mal dokázať využiť celú ESRAM a navyše Microsoft poskytuje vývojárom nástroj, ktorý dokáže automaticky prispôsobiť vyrovnávaciu pamäť. Jednou z prvých hier, ktorá bude tieto novinky podporovať, bude Fable Legends. Či bude bežať na 1080p rozlíšení, to uvidíme neskôr.

Jaromír Miko

Xboxer od roku 2008. Bavia ma hlavne open-worldové hry (odchovalo ma GTA), závodné hry a do môjho zoznamu naj musím pridať Sea of Thieves. Dôležité pre mňa je, aby hra bola kvalitná. Môj gamertag: gallardoSVK

Môže sa Vám ešte páčiť...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *