Final Fantasy VII vyjde ako epizodická hra

Final Fantasy VII Remake

Remake Final Fantasy VII patrí medzi nepochybne medzi tie najzaujímavejšie oznámenia na tohtoročnej E3 a hra je jedinečnou ukážkou toho, ako by mal vyzerať remake 20-ročnej hry. Square totiž vyvíja úplne novú hru, ktorá má s tou starou spoločné snáď len dialógy a príbeh, ale tam spoločné znaky končia. Tvorcovia totiž kompletne od základov prekopali mesto Midgar a vytvorili jeho takmer-filmovú podobu. Takou nevýhodou je, že hra vychádza najprv na PS4, ale neskôr ju uvidíme aj na Xboxe One, kde sa na ňu už tešíme. Ako bude ale hra vyzerať?

Tetsuya Nomura, režisér hry, v rozhovore pre Famitsu (cez VG24/7) prezradil, že hra bude vydávaná epizodicky a teda nie naraz. Tvorcovia museli navyše vystrihnúť niektoré časti z pôvodnej hry a nahradiť ich novými a práve toto má byť dôvod, prečo bude Final Fantasy VII Remake vydávaný postupne a nie naraz. Predpokladáme ale, že jednotlivé epizódy dostanú hráči zadarmo, skoro ako keby si kúpili Season Pass k nejakej hre od Telltale.

Yoshinori Kitase, ktorý je producentom remaku, ešte doplnil, že ak by venovali svoj čas jedinému vydaniu, mohlo by sa stať, že budú časti hry len akýmsi zhrnutím namiesto plného remaku. Dúfame teda, že cestou, akou sa tvorcovia vydali, sa Squaru podarí vytvoriť najambicióznejší remake všetkých čias a určite si ho zahráme!

Jaromír Miko

Xboxer od roku 2008. Bavia ma hlavne open-worldové hry (odchovalo ma GTA), závodné hry a do môjho zoznamu naj musím pridať Sea of Thieves. Dôležité pre mňa je, aby hra bola kvalitná. Môj gamertag: gallardoSVK

Môže sa Vám ešte páčiť...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *