Fable Legends oficiálne zrušené!

Fable Legends Cancelled

Nového pokračovania Fable sa už nedočkáme. Microsoft totiž oznámil ukončenie vývoja Fable Legends, zaujímavého free-2-play titulu, ktorý mal byť zároveň prvou hrou, ktorá využije prepojenie Xbox One a Windows 10. Hra bola prvou, ktorá podporovala Cross-save a Cross-platform multiplayer medzi konzolou a PC. Microsoft zároveň uzavrel dánske štúdio Press Play (pracovali na hre Project Knoxville, na ktorej vývoji sa priamo podieľala komunita) a tiež zvažuje uzavretie štúdia Lionhead, tvorcov zrušeného Fable Legends.

Microsoft vraví, že išlo o ťažké rozhodnutie, avšak pokúsi sa presunúť bývalých členov štúdia na iné voľné pozície v oblasti hier. Spoločnosť vraví, že ukončením dvoch štúdií nedochádza k ukončeniu pôsobenia MS Studios v Európe. Dokazuje to vývoj ďalších troch hier, ktoré sú vyvíjané práve na našom kontinente, menovite Quantum Break od Remedy, Sea of Thieves a tiež zaujímavo vyzerajúci Ori and the Blind Forest. A aký je vlastne dôvod zrušenia Fable Legends a štúdia, ktoré za ním stálo? Podľa oficiálnej informácie je to vraj fakt, že sa hra nehodila do súčasného portfólia.

via Xbox

Jaromír Miko

Xboxer od roku 2008. Bavia ma hlavne open-worldové hry (odchovalo ma GTA), závodné hry a do môjho zoznamu naj musím pridať Sea of Thieves. Dôležité pre mňa je, aby hra bola kvalitná. Môj gamertag: gallardoSVK

Môže sa Vám ešte páčiť...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *